Στην πλατεία Αυδή σήμερα το Athens Open Air Festival
«Επιλογή από τις μικρού μήκους, άγνωστες απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος». Την Τετάρτη 27/7, στο Μεταξουργείο, δείτε σινεμά κατω από τα αστέρια! Οι σκοτεινές εκδοχές της αμερικάνικης κοινωνίας, δια χειρός του «αναρχικού» Τόντ Σόλοντζ σμίγουν με τις εικόνες διαλογισμού του Αλφόνσο Κουαρόν και τον ερεβώδη κόσμο του εικονοκλαστικού αριστοτέχνη Τιμ Μπάρτον. Μια […]
«Επιλογή από τις μικρού μήκους, άγνωστες απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος». Την Τετάρτη 27/7, στο Μεταξουργείο, δείτε σινεμά κατω από τα αστέρια!
Οι σκοτεινές εκδοχές της αμερικάνικης κοινωνίας, δια χειρός του «αναρχικού» Τόντ Σόλοντζ σμίγουν με τις εικόνες διαλογισμού του Αλφόνσο Κουαρόν και τον ερεβώδη κόσμο του εικονοκλαστικού αριστοτέχνη Τιμ Μπάρτον.
Μια άγουρη εκδοχή του καλλιτεχνικού μεγαλείου του πατέρα όλων των νέρντ, Τζόρτζ Λούκας, παράταιρα παντρεμένη με το Judgment Park, του μάστερ της εκδίκησης, Παρκ Τσαν Γουκ μπλέκεται με την super 8, μπίτνικ εκδοχή του νεανικού ρεαλισμού, δια χειρός Γκας Βαν Σαντ.
Το καμάρι της ελληνικής φιλμογραφίας Αλεξάντερ Πέιν παρέα με την Αντρέα Άρνολντ, τον Άνταμ Έλιοτ και το Ντον Άλαν Πενεμπέικερ του Cinéma vérité θα συμπληρώσουν την εναλλακτική αυτή προβολή, προτείνοντας τελικά μια πολυθεματική κινηματογραφική βραδιά, αφιερωμένη σε 10 από τους πιο επιδραστικούς εν ζωή σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές δράσεις που βγάζουν τον κινηματογράφο στους δρόμους, τα πάρκα και τους εξωτερικούς χώρους της πόλης, στήνει μια οθόνη κινηματογραφική προβολής σε μια από τις πιο ιδιαίτερες πλατείες του κέντρου.
Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, λίγα μόλις λεπτά από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, την πλατεία Ομονοίας, το Athens Open Air Film Festivalθα παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το πρώιμο έργο των μεγαλύτερων σκηνοθετών παγκοσμίως.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.