Έκλεισε η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις
Στα ίδια ποσοστά όσον αφορά την πρόθεση ψήφου βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο νέων δημοσκοπήσεων. Στην έρευνα της MRB το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 21,5%, ενώ σε άλλη έρευνα της RASS, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 0,9%, κινείται δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους.
Στα ίδια σχεδόν ποσοστά όσον αφορά την πρόθεση ψήφου βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο νέων δημοσκοπήσεων.
Συγκεκριμένα, στο 0,9% διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 24,5%, η ΝΔ 23,6%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,8% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 22,1%.
Επίσης, το 62,4% δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός ζητά συνενοχή και όχι συναίνεση.
Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε το διάστημα 17-20 Μαΐου με 2.002 συνεντεύξεις πανελλαδικά. Το δειγματοληπτικό σφάλμα κινείται στο +/- 2,2%.
Σε άλλη έρευνα της MRB για λογαριασμό της Real News, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 21,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΛΑΟΣ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 26,1%.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 80% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα δεχόταν άλλες θυσίες στο πλαίσιο μίας νέας συμφωνίας/μνημονίου, ενώ το 79,7% κρίνει αρνητικά το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας.
Τέλος, το 62,8% δηλώνει ότι συμφωνεί με τη συναίνεση των κομμάτων. Το ποσοστό των διαφωνούντων ανέρχεται στο 29,5%.
Η πανελλαδική έρευνα της MRB πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.005 ατόμων στις 18 Μαΐου. Το στατιστικό σφάλμα είναι +/- 2,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η τρομερή αντίδραση του Πιτίνο στο buzzer beater νίκης της ομάδας του (vid)
- Ο Κιρ Στάρμερ καταδικάζει τη «βαθιά σοκαριστική αντισημιτική επίθεση» στο Λονδίνο
- «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» – Ο Τσιτσιπάς νευρίασε με τον διαιτητή στην ήττα στο Miami Open (vid)
- Μπορεί το βούρτσισμα των δοντιών να σώσει από τον καρκίνο του μαστού;
- Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις πιέσεις ΗΠΑ Ισραήλ να εμπλακεί στον πόλεμο η ΕΕ
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Ψηφιακή κάρτα καυσίμων και παρεμβάσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Τα 4 μέτρα
- Γαλλία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)













































![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442