H ελληνική κρίση στο μικροσκόπιο του Eurogroup στις 16 Μαΐου, δήλωσε η Λαγκάρντ
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ίδια και οι ομόλογοί της στην Ευρωζώνη θα κρίνουν κατά την επόμενη συνεδρίασή τους, στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες, το κατά πόσο θα ζητηθεί «κάτι επιπλέον» από την Ελλάδα ώστε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για μείωση του δημόσιου ελλείμματος.
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ίδια και οι ομόλογοί της στην Ευρωζώνη θα κρίνουν κατά την επόμενη συνεδρίασή τους, στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες, το κατά πόσο θα ζητηθεί «κάτι επιπλέον» από την Ελλάδα ώστε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για μείωση του δημόσιου ελλείμματος.
«Στις 16 Μαΐου […] θα εξετάσουμε αν θα πρέπει ή όχι να ζητηθεί κάτι επιπλέον από το ελληνικό κράτος και τι θα είναι αυτό, ώστε να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του» δήλωσε η Λαγκάρντ.
Όπως επισήμανε, οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα έχουν στη διάθεσή τους «μια σειρά από εκθέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, [εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται] σήμερα στην Αθήνα για να εξετάσουν τα μέτρα που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να προωθηθεί το μεταρρυθμιστικό έργο».
Για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο
Σε ερώτηση σχετικά με τη πολυσυζητημένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών την Παρασκευή το βράδυ στο Λουξεμβούργο, η Λαγκάρντ έκανε λόγο για «συνάντηση εργασίας, από την οποία δεν επρόκειτο να εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν […] τίποτα περισσότερο από αυτό».
Όπως είπε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «απλά για την προετοιμασία» των μηνιαίων συνεδριάσεων των υπουργών της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, οπότε θα εξεταστεί «η κατάσταση χρηματοδότησης, όχι μόνο της Πορτογαλίας αλλά και της Ελλάδας».
«Ήταν απολύτως θεμιτό να τα εξετάσουμε [τα ζητήματα αυτά] με πολύ ανεπίσημο τρόπο, με τη μορφή μιας συνόδου εργασίας» επέμεινε η Λαγκάρντ.
Σε ερώτηση για μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η Γαλλίδα υπουργός αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442