Ο Τουράμ επιβεβαιώνει το σκάνδαλο ρατσισμού στη γαλλική ομοσπονδία
Ο Λιλιάν Τουράμ παραδέχτηκε πως όσα ακούγονται περί ρατσιστικών αντιλήψεων στη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι αλήθεια. Παράλληλα ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας τόνισε πως βρισκόμαστε ενόψει ενός μεγάλου σκανδάλου και ζήτησε επιτέλους να σταματήσουν οι προκαταλήψεις.
Ο Λιλιάν Τουράμ παραδέχτηκε πως όσα ακούγονται περί ρατσιστικών αντιλήψεων στη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι αλήθεια. Παράλληλα ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας τόνισε πως βρισκόμαστε ενόψει ενός μεγάλου σκανδάλου και ζήτησε επιτέλους να σταματήσουν οι προκαταλήψεις.
Αναλυτικά τα όσα στο κανάλι «TF1»:
«Πολύ φοβάμαι πως όσα ακούγονται για αυτή την υπόθεση είναι αλήθεια και πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην “καρδιά” ενός πολύ σοβαρού ζητήματος», δήλωσε αρχικά ο Λιλιάν Τουράμ και πρόσθεσε: «Στην αρχή θεώρησα πως ήταν ψεύτικο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό, ωστόσο πιστεύω πως βρισκόμαστε ενόψει ενός μεγάλου σκανδάλου.
Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να αγωνίζονται με τις εθνικές ομάδες άλλων χωρών και όχι της Γαλλίας, αλλά δεν το θέλουν. Παίζουν γι ‘αυτές τις χώρες οι Καρίμ Μπενζεμά, Σαμίρ Νασρί και Γιαν Μβιλά;», ενώ αργότερα, ο πρώην διεθνής αμυντικός ξέσπασε κατά των ρατσιστικών αντιλήψεων που επικρατούν: «Πότε θα σταματήσουν οι προκαταλήψεις σχετικά με το χρώμα του δέρματος; Πότε θα σταματήσουν να λένε πως όταν είσαι μαύρος, ότι τρέχεις πιο γρήγορα; Πότε θα σταματήσουν να λένε πως όταν είσαι μαύρος, είσαι λιγότερο ευφυής;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση


