Στον καινούργιο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Ελληνική δημιουργική κουζίνα» τις Τετάρτες 4 & 11 Μαΐου 2011, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη νέα ελληνική κουζίνα, όπως διαμορφώνεται από τις επιδράσεις που δέχεται στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις. Εμπνευσμένος δημιουργός και πολύτιμος οδηγός σας ο Κώστας Αραμπατζής Executive Chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki.

Θέματα που θα συζητηθούν

  • Η ελληνική κουζίνα.
  • Η καθημερινή μεσογειακή κουζίνα.
  • Η αστική κουζίνα των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων.
  • Οι τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις.
  • Τα ζυμαρικά στη δημιουργική κουζίνα .
  • Τα προϊόντα της μεσογειακής διατροφής.

Πρόγραμμα συνάντησης

  • Σε κάθε συνάντηση θα παρασκευάσετε ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό.
  • Στη συνέχεια θα απολαύσετε το μενού με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που θα παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

Οι συναντήσεις των Μαθημάτων Μαγειρικής «Ελληνική δημιουργική κουζίνα» θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Αμβροσία του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. Αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 4 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλ. 2310 888311.

Wine Plus