Σημαντικά κέρδη 2,63% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Μεγάλη άνοδο σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη ξεπερνώντας τις 1.500 μονάδες, αφού προφανώς οι χαμηλές αποτιμήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από επτά διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις ενεργοποίησαν τους αγοραστές και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.528,67 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη 2,63%. Κέρδη 3,71% για τον τραπεζικό κλάδο.
Μεγάλη άνοδο σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη ξεπερνώντας τις 1.500 μονάδες, αφού προφανώς οι χαμηλές αποτιμήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από επτά διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις ενεργοποίησαν τους αγοραστές και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.528,67 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη 2,63%. Κέρδη 3,71% για τον τραπεζικό κλάδο.
Μοχλός της ανοδικής αντίδρασης ήταν η μετοχή του ΟΤΕ, αλλά κυρίως οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες είχαν δεχθεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις το προηγούμενο διάστημα.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 115,374 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,38% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,71%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+7,03%), της Alpha Bank (+5,50%), του Τ.Τ (+5,40%), του ΟΤΕ (+5,19%), της Ελλάκτωρ (+4,76%) και της Eurobank (+4,19%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μόνο οι μετοχές της Atebank (-8,96%) και της Motor Oil (-1,45%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+5,19%) και των Τραπεζών (3,71%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-4,25%) και των Μέσων Ενημέρωσης (-4,70%).
96 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 61 πτωτικά και 50 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Reds +15,25%,CPI (+11,11%), Sato (+10,00%) και Γαλαξίδι (+9,38%).
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τεχνικές Εκδόσεις (-19,35%), Alapis (-19,05%), Euromedica (-17,70%) και Εδραση (-16,67%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442