Ανω του 13% του ΑΕΠ το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα δηλώνει ο Αλ.Παπαδόπουλος
Την εκτίμηση ότι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του 13% του ΑΕΠ και πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις, εξέφρασε ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως το ερώτημα προς το λαό δεν είναι εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά εάν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι.
Την εκτίμηση ότι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του13% του ΑΕΠ και πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις, εξέφρασε ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως το ερώτημα προς το λαό δεν είναι εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά εάν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι.
Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.
Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δελόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. «Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442