
Με Οριζόντε Κατάνια ο Ολυμπιακός στο Final 4 γυναικών
Την ιταλική Οριζόντε Κατάνια θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στο Final 4 του Challenge Cup γυναικών στην υδατοσφαίριση, που θα διεξαχθεί στις 22-23 Απριλίου στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.
Χαλιλάϊ Ανδρέας
Την ιταλική Οριζόντε Κατάνια θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στο Final 4 του Challenge Cup γυναικών στην υδατοσφαίριση, που θα διεξαχθεί στις 22-23 Απριλίου στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.
Η κλήρωση, που διενεργήθηκε το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο, δεν ήταν ευνοϊκή για τις Ερυθρόλευκες, αφού τις φέρνει αντιμέτωπες με την πολυνίκη του θεσμού (οκτώ τρόπαια) και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν η «οικοδέσποινα» Σαμπαντέλ και η ρωσική Κίνεφ Κίρισι.
Η Οριζόντε προκρίθηκε στο φάιναλ φορ αποκλείοντας στα προημιτελικά τη Βουλιαγμένη, από την οποία έχασε 13-11 στον Πειραιά και την οποία νίκησε 12-8 στην Κατάνια. Μόνιμα παρούσα στην τελική φάση της διοργάνωσης (με εξαίρεση το 2007), η πρωταθλήτρια Ιταλίας κατέκτησε για τελευταία φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 2008, για να… πέσει στη συνέχεια “στα νύχια” του ΝΟΒ, από τον οποίο ηττήθηκε στον τελικό του Κίρισι, το 2009, και στον ημιτελικό της Κέρκυρας το 2010. Πέρυσι η Οριζόντε είχε καταλάβει τελικά την τρίτη θέση, νικώντας στον «μικρό τελικό» τον Ολυμπιακό με 13-12.
Στη φετινή διοργάνωση η Κατάνια δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού τερμάτισε δεύτερη στον 1ο προκριματικό όμιλο, τον οποίο φιλοξένησε (νίκησε 17-11 την Μπόχουμ και έχασε 14-13 από τη Σαμπαντέλ).
Κάπως έτσι βρέθηκε στο δρόμο της Βουλιαγμένης στα προημιτελικά και κατάφερε να την αποκλείσει, έχοντας σημαντική βοήθεια από την Αμερικανίδα Μπρέντα Βίγια, η οποία είχε φύγει το καλοκαίρι, αλλά επέστρεψε πριν από λίγο καιρό και αγωνίστηκε στη ρεβάνς με το ΝΟΒ, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, ενώ αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στο φάιναλ φορ.
Η Οριζόντε καθοδηγείται πάντα από τον Πιερλουίτζι Φορμικόνι και διαθέτει στις τάξεις της, εκτός της Βίγια, το ισπανικό «πολυβόλο» που ακούει στο όνομα Μπλάνκα Χιλ, την πρώην αρχηγό της εθνικής Ιταλίας, Τάνια Ντι Μάριο, τις διεθνείς με τη «σετερόσα» Αριάνα Γκαριμπότι, Φεντερίκα Ραντίκι, Ροζάρια Αϊέλο, Σίλβια Μότα, καθώς και την Καναδή Γιοχάνε Μπέγκιν. Στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 45 βαθμούς μετά από 18 αγώνες, ακολουθούμενη… κατά πόδας από Ράπαλο (44) και Φιορεντίνα (43).
Η Οριζόντε Κατάνια είναι μία πολύ έμπειρη και ικανή ομάδα και η αυτοπεποίθησή της σίγουρα θα είναι στα ύψη, μετά την πρόκριση επί της Βουλιαγμένης. Αναμφίβολα πάει στην Ισπανία ως το φαβορί για τον τίτλο, αλλά οι «ερυθρόλευκες» είναι σε θέση να την κοντράρουν. Αρκεί βεβαίως να βρεθεί κάποια -έστω και προσωρινή- λύση στο οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να πάνε πλήρεις και κατάλληλα προετοιμασμένες στο Σαμπαντέλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.exedrasports.gr
- H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώνει πύραυλο της SpaceX μετά από «ατύχημα»
- Πάνω από 1.000 τα ύποπτα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, η Ουγκάντα κλείνει τα σύνορα
- Αμερικανική επίθεση στην πόλη – λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν
- Η Βολιβία ανοίγει τον δρόμο για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους
- Σύλληψη και αυτόφωρο για μέλος του Ρουβίκωνα λίγες μέρες πριν την δίκη του
- Η φον ντερ Λάιεν συζήτησε με τον Ζελένσκι για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και τα εξοπλιστικά



