Καλαμαράκια κοκκινιστά (μερίδα μία) Υλικά -150γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα -100γρ. φρέσκια ώριμη ντομάτα ξυστή -50γρ. ξερό κρεμμύδι ξυστό -2 κουταλιές του γλυκού λάδι -1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός -Aλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Μαραίνετε δύο, τρία λεπτά το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτετε τα καλαμαράκια κομμένα σε φέτες, την ντομάτα, το μαϊντανό και το […]
-150γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα -100γρ. φρέσκια ώριμη ντομάτα ξυστή -50γρ. ξερό κρεμμύδι ξυστό -2 κουταλιές του γλυκού λάδι -1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός -Aλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μαραίνετε δύο, τρία λεπτά το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτετε τα καλαμαράκια κομμένα σε φέτες, την ντομάτα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 60-70 λεπτά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καλαμαράκια με σουπιές.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.