Έκτακτη συνάντηση Ευρωπαίων υπουργών για το κύμα προσφύγων από Μ.Ανατολή και Β.Αφρική
Έκτακτη συνάντηση υπουργών από χώρες της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Ρώμη, προκειμένου να καθοριστεί κοινό πλαίσιο αντιμετώπισης του κύματος προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.
Βυθούλκας Διονύσης
Έκτακτη συνάντηση υπουργών από χώρες της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Ρώμη, προκειμένου να καθοριστεί κοινό πλαίσιο αντιμετώπισης του κύματος προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.
Στη συνάντηση θα μετάσχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καθώς επίσης υπουργοί από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα και την Κύπρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.
Μετά το ντόμινο ταραχών που ξέσπασε στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σημάνει συναγερμός. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα συνεδρίασαν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών των «27».
Μετά την Τυνησία, η απειλή ενός μεταναστευτικού κύματος από τη Λιβύη «αγγίζει» ιδιαίτερα την Ιταλία, καθώς οι ακτές των δύο χωρών βρίσκονται περίπου αντικριστά. Ήδη, αποστολή της Frontex έφθασε τη Δευτέρα στο νησί Λαμπεντούζα για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων.
Η κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι έχει προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «εάν δεν σταματήσει να ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις», η Λιβύη θα διακόψει τη συνεργασία της στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Το τελεσίγραφο επιδόθηκε στον πρέσβη της Ουγγαρίας, προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442