Στα δικαστήρια όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Στο... σκαμνί θα οδηγούνται οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίοι δεν θα πληρώνουν εισιτήριο, βάσει τροπολογίας που ετοιμάζεται να καταθέσει την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών, Δ.Ρέππας. Νέα εκτεταμένα κρούσματα σφράγισης και καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σημειώθηκαν σε σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν μηνύσεις, καθώς το αδίκημα αυτό δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χ.Αθανασίου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.
Στο… σκαμνί θα οδηγούνται οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, οι οποίοι θα επιβιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, σύμφωνα με τροπολογία που ετοιμάζεται να καταθέσει την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών, Δ.Ρέππας, στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.
Βάσει της τροπολογίας αυτής η αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Ο εντοπισμός των παραβατών θα αποτελεί αρμοδιότητα του Σώματος Ελεγκτών Κομίστρου, το οποίο θα απαρτίζεται από ένστολους εργαζόμενους και θα αναλάβει δράση αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Παράλληλα, με άλλη νομοθετική ρύθμιση θα αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο άρνησης πληρωμής διοδίων στις εθνικές οδούς από τους οδηγούς. Ωστόσο, η «εισιτηριο-αποφυγή» και η άρνηση πληρωμής διοδίων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ενιαία, καθώς στην πρώτη περίπτωση αποκλειστικός δικαιούχος είναι το κράτος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δικαιούχοι είναι κατά βάση ιδιωτικές κοινοπραξίες.
«Στο πρόβλημα αυτό πρέπει να δοθεί πολιτική και όχι νομική λύση» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χ.Αθανασίου, ο οποίος στα φαινόμενα αυτά «βλέπει» μία «πολιτική αντίσταση».
Φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα
Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν νέα εκτεταμένα κρούσματα σφράγισης και καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε σταθμούς του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Ομάδες ατόμων μπήκαν σε δώδεκα σταθμούς προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες τα ακυρωτικά μηχανήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Αναφερόμενος στα φαινόμενα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ο κ.Αθανασίου δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επιτρεπτό. «Οι φθορές ξένης ιδιοκτησίας είναι ποινικό αδίκημα, δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Οι εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν μηνύσεις» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
- Ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Η πιο «εκρηκτική» Ανάσταση στην Ελλάδα
- Ντέρμπι Μακάμπι – Χάποελ στη Euroleague με ενδιαφέρον και για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442