
Εντοπίστηκαν στην Ισπανία 34 κλεμμένα αριστουργήματα των Πικάσο, Μποτέρο και Τσιγίδα
Όλα εκτός από ένα από τα 35 αριστουργήματα των Πάμπλο Πικάσο, Φερνάντο Μποτέρο και Εδουάρδο Τσιγίδα, που είχαν κλαπεί πριν τρεις εβδομάδες στην Ισπανία, εντόπισε η αστυνομία της χώρας. Οι ληστές, αν και παραμένουν ασύλληπτοι, αποδείχθηκαν ανίδεοι με την τέχνη, αφού επιχείρησαν να πουλήσουν σε παλιατζή ένα πανάκριβο γλυπτό έναντι 30 ευρώ!
Όλα εκτός από ένα από τα 35 αριστουργήματα των Πάμπλο Πικάσο, Φερνάντο Μποτέρο και Εδουάρδο Τσιγίδα, που είχαν κλαπεί πριν τρεις εβδομάδες στην Ισπανία, εντόπισε η αστυνομία της χώρας.
Τα γλυπτά, οι λιθογραφίες και οι πίνακες ζωγραφικής βρέθηκαν μέσα σε ένα φορτηγό σταθμευμένο σε βιομηχανική περιοχή κοντά στη Μαδρίτη. Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει.
Τα περισσότερα από τα έργα, συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, ανήκαν σε ισπανικές γκαλερί και είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία για τις ανάγκες μίας έκθεσης. Εκλάπησαν κατά την επιστροφή τους στη χώρα.
Οι κλέφτες δεν φαίνεται να ήταν επαγγελματίες, αφού δεν κατανόησαν την αξία των έργων, ανακοίνωσε η αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό πως επιχείρησαν να πουλήσουν έργο του Βάσκου γλύπτη Εδουάρδο Τσιγίδα για παλιοσίδερα στην τιμή των 30 ευρώ.
Η ανακάλυψη αυτού του γλυπτού βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει, το Σάββατο, τα υπόλοιπα έργα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Σακελλαρίδης: Έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη για να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να παραμένει ο Λαζαρίδης
- Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε περιοχή του Κιέβου – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Ταμπουρωμένος ο δράστης
- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή – Ιωνικός 30-23: Βήμα πρόκρισης στους τελικούς για τους Ερυθρόλευκους
- Η Ευρώπη σε ρήξη με τον Κάνιε Γουέστ – Ακύρωση συναυλίας και στην Πολωνία
- Το Ιράν εντείνει τον έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ


