Ο Κουαλιαρέλα έδειξε τον… δρόμο προς την κορυφή στη «Γιούβε»
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα που πέτυχε δύο γκολ κι ένα που... δεν μέτρησε, η Γιουβέντους επικράτησε με 3-1 της Κατάνια στο μέχρι τη 15η αγωνιστική αλώβητο «Αντζελο Μασιμίνο» κι έμεινε για 11η συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα αήττητη. Κατά τα άλλα, η Σαμπντόρια επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 3-0 της Μπάρι στη Γένοβα, ενώ εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Τζένοα με 3-1 επί της Λέτσε. «Τρίποντο» και για τη Φιορεντίνα χάρη σε γκολ του Μούτου.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα που πέτυχε δύο γκολ κι ένα που… δεν μέτρησε, η Γιουβέντους επικράτησε με 3-1 της Κατάνια στο μέχρι τη 15η αγωνιστική αλώβητο «Αντζελο Μασιμίνο» κι έμεινε για 11η συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα αήττητη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα δέχτηκαν το γκολ στο 35ο λεπτό έπειτα από γέμισμα του Ιακουίντα στην περιοχή.
Παρόλα αυτά, η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Μοριμότο εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γκρόσο για να φέρει το ματς στα ίσα.
Στο 43′ ο Κουαλιαρέλα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να περνά τη γραμμή, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν μέτρησε το γκολ. Ο άσος της Γιουβέντους, μετά τις αρχικές διαμαρτυρίες, επέστρεψε… δριμύτερος και στην αμέσως επόμενη φάση νίκησε ξανά τον Αντούχαρ έπειτα από πάσα του Κράσιτς.
Στην επανάληψη οι μπιανκονέρι μπήκαν δυνατά, με τον Αντούχαρ, όμως, να φωνάζει παρών όπου χρειάστηκε, εκτός από τη φάση του 58′, όπου… προδόθηκε από την άμυνά του, με τον Κουαλιαρέλα να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Η Κατάνια πάλεψε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς στη συνέχεια και αν και είχε τις ευκαιρίες δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι μόνη στην 3η θέση, περιμένοντας το τι θα κάνει η Νάπολι τη Δευτέρα (6/12) για να δει αν θα αποκτήσει ξανά συγκάτοικο.
Εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα η «Σαμπ»
Ιδανικά εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των Ίντερ και Ρόμα η Σαμπντόρια, η οποία πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Μπάρι στη Γένοβα και έφτασε επίσης τους 23 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 17ο λεπτό, όταν κέρδισαν πέναλτι -το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα- για χέρι του Ρόσι και ο Πατσίνι που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους στο 32′ όταν ο Ρόσι δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε και στην επανάληψη με παίκτη λιγότερο η Μπάρι υπέκυψε, με τον Γκουμπέρτι να… καθαρίζει το ματς με δύο γκολ μέσα σε διάστημα 5 λεπτών (56′ και 61′).
Ανεβαίνει η Τζένοα
Στην 9η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Τζένοα μετά την επιβλητική νίκη της με 3-1 επί της Λέτσε εκτός έδρας.
Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Οφέρε να σκοράρει στην αντεπίθεση, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Ο Τόνι έφερε το ματς στα ίσα 10 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης και ο Ρανότσια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 76′. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρόσι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από ασίστ του Ντέστρο.
Επέστρεψε στα γκολ ο Μούτου, γκέλα για Ουντινέζε
Το πρώτο γκολ του Αντριαν Μούτου έπειτα από 319 ημέρες ήταν αρκετό για τη Φιορεντίνα προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 επί της Κάλιαρι εντός έδρας.
Ο άσος των Βιόλα σκόραρε στο 52ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντ’ Αγκοστίνο και η ομάδα του έφτασε τους 19 βαθμούς.
Αντίθετα, η Ουντινέζε γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Πάρμα εκτός έδρας με τον Κρέσπο να είναι ο… δήμιός της.
Ο άσος των γηπεδούχων ευστόχησε σε πέναλτι στο 24ο λεπτό, αλλά ο Ντι Νατάλε έφερε το ματς στα ίσα στο 35′. Ο Κρέσπο, όμως, χτύπησε ξανά στο δεύτερο μέρος και με το γκολ του στο 55′ χάρισε τη νίκη στην Πάρμα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (03/12)
Λάτσιο – Ιντερ: 3-1 (26′ Μπιάβα, 52′ Ζάρατε, 89′ Ερνάνες – 74′ Πάντεφ)
Σάββατο (04/12)
Κιέβο Βερόνα – Ρόμα: 2-2 (61′ Moσκαρντέλι, 82′ Γκρανότσε – 26′, 44′ Σιμπλίσιο)
Μίλαν – Μπρέσια: 3-0 (4′ Μπόατενγκ, 28′ Ρομπίνιο, 30′ Ιμπραΐμοβιτς)
Κυριακή (05/12)
Λέτσε – Τζένοα: 1-3 (45’+ Οφέρε – 55′ Τόνι, 76′ Ρανότσια, 90’+ Ρόσι)
Φιορεντίνα – Κάλιαρι: 1-0 (52′ Μούτου)
Σαμπντόρια – Μπάρι: 3-0 (17′ πέν. Πατσίνι, 56′, 61′ Γκουμπέρτι)
Τσεζένα – Μπολόνια: 0-2 (31′ Ντι Βάιο, 87′ Μπρίτος)
Πάρμα – Ουντινέζε: 2-1 (24′ πέν., 55′ Κρέσπο – 35′ Ντι Νατάλε)
Κατάνια – Γιουβέντους: 1-3 (37′ Μοριμότο – 35′ Πέπε, 44′, 58′ Κουαλιαρέλα)
Δευτέρα (06/12)
21:45 Νάπολι – Παλέρμο
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr
- Formula 1: Πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις (pic)
- Παναθηναϊκός: Η 11άαδα για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ
- Τέλη κυκλοφορίας: Σε τέσσερα βήματα η διαδικασία έκδοσής τους – Πρόστιμα για καθυστερήσεις
- LIVE: Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός
- Τρικυμία στον εξώστη… και ο απών Τσίπρας από διεργασίες κορυφής – οι αιχμές για τους «ιεροεξεταστές» της Ιθάκης
- Δεκατέσσερις συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος στο Μπενίν


