
Απαγορεύει η ΕΕ τη παραγωγή μπιμπερό με την επικίνδυνη δισφαινόλη Α
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την απαγόρευση από τον Μάρτιο του 2011 της παραγωγής και διάθεσης των μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA), χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών δοχείων για τρόφιμα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την απαγόρευση από τον Μάρτιο του 2011 της παραγωγής και διάθεσης των μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA), χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών δοχείων για τρόφιμα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι ειδικοί της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για το ζήτημα κατέληξαν σε συμφωνία με ειδική πλειοψηφία σε μία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απαγόρευση της δισφαινόλης Α στα μπιμπερό, ανέφερε η ανακοίνωση της Επιτροπής.
«Υπήρχαν περιοχές αβεβαιότητας, από τις νέες έρευνες που έδειξαν ότι η BPA μπορεί να έχει επίπτωση στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και στην εμφάνιση όγκων» δήλωσε ο επίτροπος για θέματα Υγείας Τζον Ντάλι.
Η απόφαση είναι καλό νέο για τους Ευρωπαίους γονείς που μπορούν να είναι «σίγουροι ότι από τα μέσα του 2011 τα πλαστικά μπιμπερό δε θα περιέχουν BPΑ» πρόσθεσε ο επίτροπος. Σημειώνεται ότι η εξαγωγή τους ξεκίνησε την 1η Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Γιατί ανησυχούν
- Το Ισραήλ αναχαιτίζει στολίσκο που κατευθύνεται στη Γάζα, ανοιχτά της Κρήτης
- Γιορτή σήμερα 30 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο




