F1 – Δοκιμές Abu Dhabi, 3η μέρα: Η μετάβαση
Οι δώδεκα ομάδες της Formula 1 δοκίμασαν για πρώτη φορά τα νέα ελαστικά της Pirelli, τα οποία θα χρησιμοποιούν στο πρωτάθλημα του 2011 - και ο Felipe Massa της Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, με διαφορά 0,3 δευτ. από τον S. Vettel.
Ο Felipe Massa της Ferrari ήταν ο ταχύτερος της πρώτης ημέρας δοκιμών των ομάδων της Formula 1 με τα ελαστικά της Pirelli, η οποία θα αντικαταστήσει από το πρωτάθλημα του 2011 τη Bridgestone – μετά την αποχώρηση της τελευταίας από το σπορ.
Στις συγκεκριμένες δοκιμές συμμετέχουν και οι 12 ομάδες της Formula 1, με τα φετινά τους μονοθέσια και με στόχο να διαπιστώσουν την πρόσφυση και τη μετατόπιση των νέων ελαστικών, αλλά και την επιρροή τους στην αεροδυναμική των αυτοκινήτων.
Στόχος της Pirelli, που έχει διαθέσιμες για τις ομάδες ένα μαλακό και ένα σκληρό τύπο ελαστικών, είναι να διαπιστώσει πόσο κοντά στις προβλέψεις της είναι η απόδοση των ελαστικών στην πίστα και να συλλέξει δεδομένα για να κατασκευάσει τη γόμα τελικών προδιαγραφών, ενόψει των πρώτων δοκιμών του 2011.
Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, είπε: «Οι χρόνοι δεν είναι σημαντικοί, διότι η πίστα αλλάζει πολύ. Δεν ξεκινήσαμε με στόχο να σημειώσουμε καλούς χρόνους εδώ. Δεν λέμε κάτι τέτοιο για να αιτιολογήσουμε αν είμαστε αργοί ή γρήγοροι, διότι δεν έχουμε ιδέα για να είμαι ειλικρινής.
Ίσως να χρειαστεί να αλλάξουμε τη διαβάθμιση των ελαστικών μας, διότι ενδέχεται η μέση γόμα μας να είναι σκληρή είτε μαλακή. Θέλουμε να μάθουμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η γόμα μας», κατέληξε.
Σύμφωνα με τις ομάδες, οι πρώτες εντυπώσεις από τα νέα ελαστικά είναι θετικές και οι χρόνοι αναμένεται να είναι παρεμφερείς με τους χρόνους που πέτυχαν τα ίδια μονοθέσια με τα ελαστικά της Bridgestone.
Ο Felipe Massa ήταν ταχύτερος κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου από τον πρωταθλητή, Sebastian Vettel. Ο χρόνος του Βραζιλιάνου, με τη νέα γόμα, ήταν δύο δέκατα πιο αργός σε σχέση με του δοκιμαστή της Ferrari, Jules Bianchi, δύο ημέρες νωρίτερα.
Τον τρίτο χρόνο πέτυχε ο Gary Paffett, δοκιμαστής της McLaren, έπειτα από επιλογή της αγγλικής ομάδας να στείλει τους δύο αγωνιστικούς οδηγούς της πίσω στη Βρετανία. Στο μεταξύ, μηχανικά προβλήματα περιόρισαν τον Robert Kubica (Renault) και τον Adrian Sutil (Force India).
F1 – ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
ABU DHABI – ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ
1. Massa (Ferrari) 1:40.170
2. Vettel (RBR) 1:40.500
3. Paffett (McLaren) 1:40.874
4. Kobayashi (Sauber) 1:40.950
5. Kubica (Renault) 1:41.032
6. Barrichello (Williams) 1:41.425
7. Di Resta (Force India) 1:41.615
8. Rosberg (Mercedes) 1:41.778
9. Alguersuari (STR) 1:42.019
10. Sutil (Force India) 1:42.859
11. Glock (Virgin) 1:44.124
12. Kovalainen (Lotus) 1:44.686
13. Maldonado (Hispania) 1:45.728
auto.in.gr
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442