Στις 21 Νοεμβρίου παρουσιάζει το νέο κόμμα της η Ντόρα Μπακογιάννη
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να παρουσιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Οι παριστάμενοι θα κληθούν να υπογράψουν διακήρυξη, η οποία θα κατατεθεί την επομένη στον Άρειο Πάγο. Την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος.
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να παρουσιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στο θέατρο Μπάτμινγκτον, όπου η πρώην υπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε διακήρυξη για το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος.
Μετά την ομιλία της, η Ντόρα Μπακογιάννη σχεδιάζει να ζητήσει από τους παριστάμενους να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα. Την ίδια την ημέρα θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη τονίζεται ότι το νέο κόμμα, θα επιδιώξει, μέσα από την συνεννόηση πάνω σε προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες προτεραιότητες, τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας.
Στη διακήρυξη θα τονίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι:
- Το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η χώρα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα.
- Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς
- Η Δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.
- Επίσης, από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.
Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος προγραμματίζεται για την άνοιξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442