Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Ασφυξία» στη Νάπολη με 2.200 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους

«Ασφυξία» στη Νάπολη με 2.200 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους

«Θαμμένη» σε 2.200 τόνους σκουπιδιών είναι η Νάπολη καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των κατοίκων κατά της νέας χωματερής στην περιοχή. Τεράστιοι σωροί από σκουπίδια κλείνουν τους δρόμους, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

«Θαμμένη» σε 2.200 τόνους σκουπιδιών είναι η Νάπολη καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των κατοίκων κατά της νέας χωματερής στην περιοχή. Τεράστιοι σωροί από σκουπίδια κλείνουν τους δρόμους, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Οι διαδηλώσεις στην πόλη Τζουλιάνο -οι κάτοικοι της οποίας αντιδρούν στη μεταφορά των απορριμμάτων στην Ραβέρνα ντελ Ρε- καθυστερούν σημαντικά την αποκομιδή των σκουπιδιών στη Νάπολη.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών στη χωματερή τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής όταν ένας αστυνομικός τον χτύπησε.

Οι πυροσβέστες της Νάπολης και της γύρω περιοχής αναγκάστηκαν να επέμβουν 40 φορές στη διάρκεια της νύχτας για να σβήσουν τις φωτιές που άναβαν διαδηλωτές σε σωρούς σκουπιδιών, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης.

Πολλά οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών υπέστησαν υλικές ζημιές.

Αυτή η κατάσταση αποτελεί αποτυχία για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υποσχόταν την περασμένη Πέμπτη ότι «μέσα σε τρεις ημέρες» θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από τη Νάπολη.

Την Παρασκευή μάλιστα είχε δηλώσει πως κατέληξε σε συμφωνία με τους δημάρχους των εμπλεκομένων κοινοτήτων, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση των σκουπιδιών.

Εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες το Τερτσίνιο, κοντά στη Νάπολη, είναι θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που ζητούν το κλείσιμο της ανοιχτής χωματερής που υπάρχει στην περιοχή και αντιτίθενται στο άνοιγμα μίας καινούργιας.

Ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι δεν θα ανοίξει δεύτερη χωματερή στο Τερτσίνιο. Παρά αυτή τη συμφωνία τα σκουπίδια παραμένουν στη Νάπολη, καθώς υπάρχουν προβλήματα στις δύο χωματερές, όπου θα έπρεπε να πάνε τα σκουπίδια που αρχικά προορίζονταν για το Τερτσίνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο