Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Οικονομικά μέτρα» για τη Williams F1

«Οικονομικά μέτρα» για τη Williams F1

Η ομάδα του Grove ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Nico Hulkenberg με έναν εκ των Pastor Maldonado ή Adrian Sutil (που εγγυώνται χορηγίες) το 2011, ενώ δεν αποκλείεται το 49% των μετοχών της να περάσει στον Αυστριακό επιχειρηματία Toto Wolff, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Κυκλωμένη από δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο που αναφέρουν ότι το χρέος της έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, η πάλαι ποτέ κραταιά Williams F1 ενδέχεται το 2011 να αποδεσμεύσει τον Nico Hulkenberg για να προσλάβει οδηγό με χορηγίες κι επιπλέον ενδέχεται να διαθέσει μέχρι και το 49% των μετοχών της στον Αυστριακό επιχειρηματία Christian «Toto» Wolff .

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Williams ίσως αντικαταστήσει τον 23χρονο Γερμανό οδηγό με τον –φετινό πρωταθλητή του GP2- Pastor Maldonado, ο οποίος έχει εξασφαλίσει χορηγίες 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, ακούγεται και το όνομα του Adrian Sutil της Force India, που εγγυάται χορηγίες 3 εκατομμυρίων.

Ο Nico Hulkenberg, περσινός πρωταθλητής του GP2 και αρκετά ταχύς στο ντεμπούτο του στη F1 φέτος, είπε: «Κάνω τη δουλειά μου και δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Ελπίζω να ανανεωθεί το συμβόλαιό μου με τη Williams, γιατί πιστεύω ότι το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς θα είναι ανταγωνιστικό, διότι αισθάνομαι πιο άνετα στην ομάδα και συμβιώνω με τον ομόλογό μου [Rubens Barrichello] πολύ καλά».

Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας του Grove, δημοσίευμα της Evening Standard ανέφερε ότι η Williams κατέγραψε ζημία 9 εκατ. δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια και πως το 2009 τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 50%.

Σε αυτό το κλίμα γράφτηκε ότι ο Αυστριακός επιχειρηματίας Christian Wolff, ο οποίος το 2009 αγόρασε το 10% της ομάδας, θα ενεργοποιήσει έναν όρο του συμβολαίου του για να εξαγοράσει μεγαλύτερο μερίδιο (φτάνοντας το 49%) από τους ιδιοκτήτες της ομάδας, Sir Frank Williams και Patrick Head.

Ο Toto Wolff δεν σχολίασε τις φήμες περί αύξησης του μεριδίου του, ωστόσο αρνήθηκε ότι τα δημοσιεύματα περί οικονομικού προβλήματος της Williams F1: «Αν δείτε τους τελευταίους 12 μήνες, το 2009 ήταν για εμάς μια καλή και κερδοφόρα χρονιά. Γενικά μιλώντας, η ομάδα κάνει σπουδαία πρόοδο», τόνισε.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο