Βαριά ήττα της Ελλάδας από την Αυστραλία με 93-54
Το «εμπόδιο» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αυστραλίας αποδείχτηκε απροσπέλαστο για την εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της Β' φάσης (5ος όμιλος) του Μουντομπάσκετ γυναικών 2010, καθώς ηττήθηκε με 93-54.
Το «εμπόδιο» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αυστραλίας αποδείχτηκε απροσπέλαστο για την Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της Β’ φάσης (5ος όμιλος) του Μουντομπάσκετ γυναικών 2010.
Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα ηττήθηκαν 93-54 στην Οστράβα της Τσεχίας και πλέον χρειάζονται μόνο νίκες με Καναδά αύριο, Τρίτη, και με Λευκορωσία την Τετάρτη (16:30 ώρα έναρξης και των δύο αγώνων), προκειμένου να ελπίζουν σε πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης.
«Όταν παίζεις με τόσο δυνατούς αντιπάλους γίνεσαι κι εσύ δυνατός. Το επίπεδο μας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό τη Αυστραλίας. Είμαι ικανοποιημένος από τις παίκτριές μου γιατί πάλεψαν και τα 40 λεπτά του αγώνα. Το παιχνίδι με τον Καναδά είναι πολύ σημαντικό για εμάς και πρέπει να βρούμε κίνητρο για να παίξουμε καλό μπάσκετ στα δύο παιχνίδια που απομένουν.
» Το παιχνίδι με τη Λευκορωσία θα είναι επίσης δύσκολο. Πρέπει να πολεμήσουμε και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ πράγμα πολύ δύσκολο για εμάς. Ουσιαστικά έχουμε πετύχει τον στόχο μας που ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση και τώρα θέλουμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα παραπάνω» δήλωσε ο Κώστας Μίσσας.
Από την πλευρά της η Στέλλα Καλτσίδου τόνισε:
«Από την αρχή ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Πρώτη φορά είχαμε τέτοια εμπειρία και προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Στόχος μας τώρα είναι το παιχνίδι με τον Καναδά που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε».
Δεκάλεπτα: 15-27, 24-56, 37-72, 54-93
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 3(1), Σπανού, Δημητράκου 10, Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 10 (2), Μάλτση 9 (1), Παπαμιχαήλ 2, Λύμουρα 7 (1), Σωτηρίου 9 (1), Σταυρίδου, Σούλις 2, Μητροπούλου 2.
Αυστραλία (Γκραφ): Ο’ Χι 8(2), Μπεβιλάκουα, Μπίσοπ 5 (1), Τέιλορ 12 (2), Ρίτσαρντς 4, Γκριμά 5, Χάροουερ 2, Τόλο 6, Σνελ 9 (2), Φίλιπς 2, Κάμπατζ 20, Τζάκσον 20 (1).
Το πρόγραμμα της Τρίτης
Οστράβα
Ε’ Ομιλος
16.30 Καναδάς – Ελλάδα
19.00 Αυστραλία – Γαλλία
21.15 Λευκορωσία – ΗΠΑ
Μπρνο
F’ Ομιλος
16.30 Βραζιλία – Ιαπωνία
19.00 Ισπανία – Τσεχία
21.15 Κορέα – Ρωσία
Για τις θέσεις 13-16 (Καρλοβι Βαρι)
18.00 Κίνα – Σενεγάλη
20.30 Μάλι – Αργεντινή
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ούτε κρύο, ούτε χιλιόμετρα: «Ερυθρόλευκη» η εξέδρα και στην Αστάνα (pics)
- Τυχαίες μεταλλάξεις μετατρέπουν το σώμα μας σε γενετικό μωσαϊκό
- Θεσσαλονίκη: Πτώση μεγάλου δένδρου στη Χαριλάου – Καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις βάζει στη θέση του τον Ταραντίνο – Kοκαΐνη, τοξικότητα, IDF και ενόχληση με όλα
- Ρωσία: Νεκρά τα μέλη του πληρώματος του στρατιωτικού μεταγωγικού που συνετρίβη κοντά στη Μόσχα
- Έφοδος του ελληνικού FBI στις φυλακές Κασσάνδρας



