«Έφυγε» ο Γάλλος σκηνοθέτης Κλοντ Σαμπρόλ
Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ένας από τους πιο σπουδαίους γάλλους σκηνοθέτες, ο Κλοντ Σαμπρόλ. Μαζί με τον Φρανσουά Τριφό και τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ ήταν ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς δημιουργούς του νέου κύματος (Nouvelle vague).
Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Γάλλος σκηνοθέτης, Κλοντ Σαμπρόλ.
Ο Σαμπρόλ είχε γεννηθεί στο Παρίσι στις 24 Ιουνίου του 1930. Σπούδασε φαρμακευτική, αλλά έκανε καριέρα κριτικού κινηματογράφου σε γαλλικές εφημερίδες και σε ένα περιοδικό. Το 1958 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία «Ο ωραίος Σέργιος», εγκαινιάζοντας την εποχή του νέου κύματος (Nouvelle vague), της οποίας είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς δημιουργούς μαζί με τον Φρανσουά Τριφό και τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ.
Μεταξύ των δεκάδων ταινιών που σκηνοθέτησε είναι οι: «Η Τελετή», «Ευχαριστώ για τη σοκολάτα», «Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα», «Το άνθος του κακού» .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: «Πολύ ελαφριά» αποκατάσταση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο
- Ματσάδο και Τραμπ δεν είναι οι πρώτοι – Νομπελίστες ειρήνης που στήριξαν πολεμικούς εφιάλτες
- Γαλλία: Φορτηγάκι πέφτει πάνω σε παιδιά στη Μασαλία – 11 τραυματίες, 8χρονος σοβαρά
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης



