Μπλε… μοτσαρέλες μερικά από τα σχόλια για τους Ιταλούς
Απαξιωτικά είναι τα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων μία ημέρα μετά
τον αποκλεισμό της Σκουάντρα Ατζούρα από τη συνέχεια του Παγκοσμίου
Κυπέλλου έπειτα από την ήττα της με 2-3 από τη Σλοβακία.
Απαξιωτικά είναι τα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Σκουάντρα Ατζούρα από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από την ήττα της με 2-3 από τη Σλοβακία.
Τα περισσότερα συμφωνούν ότι η παρουσία των ιταλών στη Νότιο Αφρική ήταν η χειρότερη στην ιστορία της ομάδας, αποδίδοντας ευθύνες πρώτα από όλα στον Μαρτσέλο Λίπι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τα παράπονα των παικτών για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, μόνο ένα από τα πρωτοσέλιδα κάνει λόγο για το ακυρωθέν γκολ του Κουαλιαρέλα.
Gazzetta dello Sport: «Ολα μαύρα! Η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών είναι εκτός Μουντιάλ».
Ηλεκτρονική έκδοση Gazzetta dell Sport: «Επιστρέφουν ντροπιασμένοι στην πατρίδα».
Corriere dello Sport: «Ντροπή! Η Σλοβακία μας πέταξε έξω με 3-2. Η Ιταλία δεν βλεπόταν. Φταίνε ο Λίπι, οι παίκτες και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Τελευταία και χωρίς νίκη, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά».
Tuttosport: «Μπλε μοτσαρέλες. Η Ιταλία ηττήθηκε με 3-2 από τη Σλοβακία, τερμάτισε τελευταία σε ένα γκρουπ που κέρδισε η Παραγουάη και δίκαια επιστρέφει σπίτι».
Ηλεκτρονική έκδοση Tuttosport: «Λίπι, είναι δική σου ευθύνη».
La Republica: «Ομάδα χωρίς ιδέες και τρόπο ανάπτυξης. Δεν της έφτασαν τα γκολ του Ντι Νατάλε και του Κουαλιαρέλα. Ο Καναβάρο είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής και σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι καμένοι. Ημασταν πρωταθλητές και κάναμε τον κόσμο να γελάει».
Football Italia: «Η Ιταλία μένει έξω. Από ήρωες φτάνουν στον πάτο, αφού οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2006 γνώρισαν την ήττα και αποκλείστηκαν ξανά σε πρώτη φάση Μουντιάλ μετά το 1974. Αμφισβητούμενο το ακυρωθέν γκολ του Κουαλιαρέλα».
Sportmedia: «Η Σλοβακία μας ταπείνωσε, η Ιταλία επιστρέφει σπίτι. Η χειρότερη εθνική που θυμάται όλη η Ιταλία. Βάζει στο ντουλάπι τα τέσσερα χρόνια που ήταν Πρωταθλήτρια Κόσμου και προσθέτει το όνομά της με τη Γαλλία – την άλλη φιναλίστ του 2006 -, μεταξύ των μεγάλων ομάδων που αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαβάη: Εντυπωσιακοί πίδακες λάβας «καταπίνουν» κάμερα που κατέγραφε την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα
- Η Μαρία Σάκκαρη παρακολούθησε τον αγώνα βόλεϊ ΖΑΟΝ – Αρης και ζήτησε στήριξη του γυναικείου αθλητισμού
- Τουρισμός: Oι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα
- Νετανιάχου: Δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο – Η προειδοποίηση των μεσολαβητών
- «Αιμορραγεί» άνισα η Ευρώπη – Η μάχη για πραγματική δικαιοσύνη στην έμμηνο ρύση παρέμεινε ανοιχτή και το 2025
- Βίκτορ Γουεμπανιάμα: Κι αν δεν τα καταφέρει;




