Πρωταθλητές ΝΒΑ οι Λέικερς με 83-79 επί των Σέλτικς στον έβδομο τελικό
Οι Λέικερς αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΝΒΑ, καθώς έκαναν το 4-3 στις νίκες κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, επικρατώντας με 83-79 στον έβδομο τελικό. Ο Κόμπι Μπράιαντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, καθώς ολοκλήρωσε την σειρά, με μέσο όρο 30 πόντους ανά αγώνα.
Οι Λέικερς αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΝΒΑ, καθώς έκαναν το 4-3 στις νίκες
κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, επικρατώντας με 83-79 στον έβδομο τελικό.
Οι Λος Αντζελες Λέικερς κατέκτησαν, για 16η φορά στην ιστορία τους, τον τίτλο στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ.
Το ματς ήταν συναρπαστικό, καθώς οι Σέλτικς ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προηγήθηκαν ακόμη και με 13 πόντους διαφορά, αλλά δεν άντεξαν στην αντεπίθεση των Λέικερς.
Ο Κόμπε Μπράιαντ, που για περίπου 36 λεπτά ήταν σκιά του εαυτού του, είχε ένα ξέσπασμα διαρκείας, ο Γκασόλ κυριάρχησε στις εναέριες μονομαχίες και μαζί με τον MVP του τελευταίου τελικού, Ρον Αρτέστ, οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου.
Ο τίτλος αυτός ήταν ο δεύτερος στη σειρά των Λέικερς, ο ενδέκατος στην καριέρα του ρέκορντμαν προπονητή τους Φιλ Τζάκσον (έξι με τους Μπουλς, πέντε με τους Λέικερς) και πέμπτος για τον Κόμπι Μπράιαντ, που αναδείχθηκε MVP των τελικών για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
Τα δωδεκάλεπτα: 23-14, 40-34, 57-54, 79-83
ΛΕΪΚΕΡΣ: Αρτέστ 20, Γκασόλ 19, Μπάινουμ 2, Μπράιαντ 23, Φίσερ 10, Όντομ 7, Βούγιασιτς 2.
ΣΕΛΤΙΚΣ: Πιρς 18, Γκαρνέτ 17, Ουάλας 11, Άλεν 13, Ρόντο 14, Ντέιβις 6.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στον Ευαγγελισμό και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη – Τι λέει ο γιατρός του
- Το τέλος του τυχαίου: Γιατί οι ψηφιακές σου επιλογές είναι απλώς μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης
- Ο πρώτος διαιτητής που απέβαλε τον Μέσι θα σφυρίξει ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
- Λαμία: Ιδιοκτήτης καφετέριας έβαλε τέλος στη ζωή του – Τον βρήκε απαγχονισμένο η υπάλληλος του καταστήματος
- ΠΑΟΚ – Άρης Betsson 88-77: Πήρε το ντέρμπι με σούπερ Μπέβερλι ο «δικέφαλος» (vids)
- Christina O: Πάθη, προδοσίες και η κατάρα της Κάλλας – Το πλωτό βασίλειο του Ωνάση έχει ιστορία


