
Ανοιχτός ο δρόμος για Μαρτσένα, ενδιαφέρον από Ρόμα και Λιόν για Νίνη
Ο Κάρλος Μαρτσένα αποτελεί τον πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού για την θέση του... killer και ο δρόμος είναι ανοιχτός αφού ο πρόεδρος της Βαλένθια, Μανουέλ Γιορέντε δήλωσε την Τετάρτη ότι «αν έρθει μια καλή πρόταση πωλείται». Δημοσιεύματα από το εξωτερικό μιλούν για ενδιαφέρον της Ρόμα και της Λιόν για τον Νίνη. Επιμένει ο ατζέντης του Μοχάμεντ Σαρ της Σταντάρ Λιέγης.
- Σκληρή κόντρα στα διοικητικά
- Έβερτον για Σισέ;
Ο Κάρλος Μαρτσένα αποτελεί τον πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού για την θέση του… killer και από τη στιγμή, που ο Περ Κρολντρουπ ανανέωσε με τη Φιορεντίνα και ο Μπορντόν θέλει να μείνει στην Σάλκε οι «πράσινοι» ετοιμάζονται από βδομάδα, μόλις περάσει δηλαδή το… κρίσιμο Δ.Σ. της Παρασκευής να κάνουν κίνηση για τον ισπανό αμυντικό, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Βαλένθια, Μανουέλ Γιορέντε δήλωσε την Τετάρτη ότι «αν έρθει μια καλή πρόταση πωλείται».
Την ίδια ώρα δημοσιεύματα από το εξωτερικό κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Ρόμα και της Λιόν για τον Σωτήρη Νίνη, ενώ ο ατζέντης του Μοχάμεντ Σαρ, επιμένει ότι ο Παναθηναϊκός τον έχει… ενοχλήσει για τον αμυντικό της Σταντάρ Λιέγης.
Με αφορμή την πώληση του Ντάβιντ Βίγια στην Μπαρτσελόνα, ο ισχυρός άνδρας των «νυχτερίδων» έδωσε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να εξηγήσει τα… καθέκαστα, στην οποία παραδέχθηκε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βαλένθια, τονίζοντας ότι εφόσον υπάρξουν προτάσεις θα γίνουν κι άλλες παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών!
«Η κύρια επιδίωξη της διοίκησης είναι να εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα του συλλόγου. Θέλουμε το μέλλον της Βαλένθια να είναι οικονομικά αυτάρκες. Ημασταν υποχρεωμένοι να πάρουμε μια δύσκολή απόφαση, υπεύθυνη, έχοντας υπολογίσει τις συνθήκες με τις οποίες λειτουργεί ο σύλλογος» επεσήμανε ο Μανουέλ Γιορέντε, ο οποίος κατόπιν ρωτήθηκε αν επίκεινται πωλήσεις άλλων ποδοσφαιριστών, όπως οι Σίλβα, Μάτα και Μαρτσένα.
Ποιά ήταν η απάντησή του; «Φυσικά, αν έρθουν καλές προτάσεις είτε για τον Σίλβα, είτε για τον Μάτα είτε για τον Μαρτσένα, τότε θα πουληθούν».
Με αυτή τη δήλωση, ανοίγει ο δρόμος για την έλευση του 28χρονου στόπερ στον Παναθηναϊκό, εφόσον, βέβαια οι «πράσινοι» κάνουν επίσημη πρόταση στη Βαλένθια, που κοστολογεί τον παίκτη στα 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει, στο «τριφύλλι» εκτιμούν πως και με 2 εκατ. ευρώ η… δουλειά μπορεί να γίνει.
«Μας… ενόχλησαν από τον ΠΑΟ για Σαρ»
Παράλληλα, ο μάνατζερ του Μοχάμεντ Σαρ, Φαμπρίτσιο Φεράρι, με νέες του δηλώσεις ανέφερε ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό για τον πελάτη του, μολονότι, βέβαια, ο αμυντικός της Σταντάρ Λιέγης δεν φέρεται να ενδιαφέρει και τόσο τους «πράσινους».
«Αυτή την στιγμή δεν έχω κάποια ενημέρωση από την Παλέρμο που μπορεί να ενδιαφέρεται. Από την άλλη οι Έλληνες του Παναθηναϊκού μας… ενόχλησαν για τον Σαρ.
»Από κει και πέρα, ξέρω ότι η ιταλική ομάδα θέλει να πάρει έναν έμπειρο στόπερ και ο Σαρ είναι αυτό που ψάχνουν, καθώς έχει εμπειρία από το Champions League. Η Παλέρμο θα μας ενδιέφερε αλλά δεν έχω μιλήσει με κάποιον», τόνισε χαρακτηριστικά, ο Φεράτι στο «mediagoal.it».
Ρόμα και Λιόν για Νίνη
Εξάλλου, δημοσιεύματα της Τετάρτης, κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Ρόμα και της Λιόν για τον Σωτήρη Νίνη. Η ιταλική ιστοσελίδα «calciomercato.it» αναφέρει: «Η Ρόμα αναζητά ενίσχυση στα χαφ και στην λίστα της περιέχεται το όνομα του 20χρόνου Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής αλλά μέλος της εθνικής Ελλάδας. Ο τεχνίτης μέσος του Παναθηναϊκού ήταν ‘δήμιος’ των ‘τζιαλόροσι’ στο Europa League.
»Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην φάση των ’32’ της διοργάνωσης και μάλιστα σκόραρε στην ρεβάνς της Ρώμης καταδικάζοντας την ομάδα του Ρανιέρι στον αποκλεισμό. Από κείνη την μέρα οι παράγοντες των τζιαλορόσι ερωτεύτηκαν τον παίκτη και ζητούν να μάθουν πληροφορίες για αυτόν. Όμως η μεταγραφή του είναι πολύ περίπλοκη.
»Ο Νίνης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ως το 2012 και η ρήτρα πώλησης του είναι 10 εκατ. ευρώ. Για να ξεκινήσουν λοιπόν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει πρώτα η Ρόμα να λύσει το συμβόλαιο του Ροντρίγκο Ταντέι».
Από την πλευρα της, η γαλλική ιστοσελίδα «footmercato.fr», αναφέρει ότι παίζει ως αντι-Γκοβού για τον οποίο ενδιαφέρεται και ο Παναθηναϊκός: «Οι πρώτες κινήσεις της Λιόν αφήνουν να εννοηθεί ότι μία περίπτωση από το εξωτερικό έχει το προβάδισμα, όπως για παράδειγμα αυτή του Σωτήρη Νίνη, του πολλά υποσχόμενου νεαρού παίκτη του Παναθηναϊκού».
Εκδήλωση στην Αστόρια
Τις τελευταίες τους προπονήσεις πραγματοποιούν αυτές τις μέρες οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στην Παιανία που ολοκληρώνουν σιγά-σιγά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με το φινάλε να δίνεται την Κυριακή (23/5) στον Κανάδα με το φιλικό κόντρα στην Μπενφίκα.
Την Τετάρτη Λέτο και Πετρόπουλος αναχώρησαν για τη Νέα Υόρκη, μαζι με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Φάνη Βουτσαρά και τον πρόεδρο της GFD, Γιώργο Καπουράνη, προκειμένου να παρευρεθούν την Πέμπτη σε εκδήλωση που θα γίνει στο κατάστημα της GreenTeam στην Αστόρια. Οι Βουτσαράς και Καπουράνης θα πραγματοποιήσουν παράλληλα επαφές στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του δικτύου ακαδημιών της GFD.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός και ο Έλληνας επιθετικός θα ενσωματωθούν στην αποστολή της ομάδας στον Καναδά, την Παρασκευή για το κυριακάτικο φιλικό με τους Αετούς της Λισσαβόνας. Στο παιχνίδι αυτό θα κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Μιχάλης Ιορδανίδης, καθώς ο Νίκος Νιόπλιας θα βρίσκεται στην Μαδρίτη για τον τελικό του Champions League, ανάμεσα στην Ιντερ και την Μπάγερν Μονάχου.
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα αναχωρήσει την Πέμπτη μαζί με την οικογένειά του για την Ισπανία. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν καθόλη την διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου, έκαναν αποθεραπεία.
Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2», ακολούθως εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκε ο Μαχλελής, ενώ οι Δάρλας και Χριστοδουλόπουλος έκαναν θεραπεία. Απείχαν οι Λέτο και Πετρόπουλος, που έφυγαν για Αμερική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Σοκ σε Τότεναμ και εθνική Ολλανδίας: Ρήξη χιαστού ο Τσάβι Σίμονς, χάνει το Μουντιάλ
- Η Nova αναδεικνύει τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου
- Εικόνες θλίψης: Άγνωστοι γέμισαν σημείο στα Κύθηρα με μπάζα και απορρίμματα-Τι είπε στο in ο Δήμαρχος Κυθήρων
- Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον φυλακίστηκε για τον θάνατο του σταρ – Τώρα, άνοιξε νέο ιατρείο
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν




