Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απεργούν για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ όλης της χώρας

Απεργούν για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ όλης της χώρας

Απέχουν για δεύτερη ημέρα από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθάρισε, με ανακοίνωσή του, ότι η απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν οι νέες προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να αλλάξει. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι εργαζόμενοι.

Απέχουν για δεύτερη ημέρα από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για υποβάθμιση του θεσμού των ΚΕΠ, «ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης έναντι των συμβασιούχων», καθώς και «άγρια και μαζική επίθεση κατά των δικαιωμάτων» των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ που έχουν προχωρήσει σε απεργία από τη Δευτέρα, δεν άλλαξαν τη στάση τους, παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν οι νέες προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Να μην είναι, δηλαδή, μια κλειστή διαδικασία, που και πάλι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά μόνο οι ήδη εργαζόμενοι στα ΚΕΠ – που είχαν, μάλιστα, προσληφθεί χωρίς τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα» αναφέρει το υπουργείο, σημειώνοντας:

«Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ, θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή και σε όσους ήδη υπηρετούν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες – είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι άνεργοι. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο Νόμος 3812/2009 για την πλήρη υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ».

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η 48ωρη απεργία είναι μόνο η αρχή και πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο