Αίτημα παράτασης των εργασιών της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι έως τις 25 Μαΐου
Αίτηση παράτασης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου μέχρι την 25η Μαΐου κατέθεσαν τα μέλη της, προκειμένου να καταθέσουν πόρισμα. Το ΚΚΕ προειδοποίησε για ξεχωριστό πόρισμα από μέρους του, σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν οι θέσεις του για τη νομική αντιμετώπιση των χρυσόβουλων.
Αίτηση παράτασης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου μέχρι την 25η Μαΐου κατέθεσαν τα μέλη της, προκειμένου να καταθέσουν πόρισμα. Το ΚΚΕ προειδοποίησε για ξεχωριστό πόρισμα από μέρους του, σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν οι θέσεις του για τη νομική αντιμετώπιση των χρυσόβουλων.
Ο κύκλος των εξετάσεων προσώπων από την Εξεταστική έκλεισε με τις καταθέσεις των αρχαιολόγων Ι.Ταβλάκη και Μ.Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, καθώς και δύο εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδος, στους οποίους ανατέθηκε το καθήκον της διερεύνησης των συναλλαγών της Μονής, προς ανίχνευση κυρίως, μαύρου πολιτικού χρήματος. Σχετικά, οι δύο μάρτυρες, κατέθεσαν μια «ενδιάμεση έκθεση».
Σύμφωνα με ενημέρωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ.Τσιρώνη, η ΤτΕ, απομόνωσε 7.100 εγγραφές κίνησης ποσών άνω των 100.000 ευρώ για να ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία από τις Τράπεζες. Οι τελευταίες, απάντησαν μονάχα για 1.500 εγγραφές. Άλλο τόσο, αδύνατος θεωρήθηκε ο έλεγχος των συναλλαγών μετρητών, καθώς η ΤτΕ δεν έχει ανακριτικές αρμοδιότητες.
Δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο ελεγχθέν υλικό. Υπήρξαν όμως «δύο, τρεις καταθέσεις από κάποιον ‘Κάμα’, με το επώνυμο ‘Καραμανλή’ σε παρένθεση που υποδηλοί την αιτιολογία της κατάθεσης και οι οποίες συνολικά, αφορούν ποσό ύψους 12.000 ευρώ, σε ένα λογαριασμό του πρώην νομικού συμβούλου της Μονής Π.Κατσαδούρη πριν το 2000». Πρόκειται για ένα δεδομένο, που τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αντιμετώπισαν με τη δέουσα ψυχραιμία εν όψει της κατάθεσης μιας πλήρους έκθεσης εκ μέρους της ΤτΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442