H απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού θα απασχολήσει τον Παναθηναϊκό στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Εκεί αναμένεται να ρίξουν το βάρος οι «πράσινοι» και αναζητούνται οι καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να προκριθεί η καλύτερη περίπτωση.

Αυτή, σύμφωνα με τον σκάουτερ του «τριφυλλιού» στην Σκανδιναβία, Ρενέ Χένρικσεν, είναι ο Νορβηγός στόπερ της Φούλαμ, Μπρέντε Χάγκελαντ. Ο Δανός πρώην άσος του Παναθηναϊκού έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον θηριώδη -ύψους 1,95μ.- διεθνή αμυντικό, ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, προκειμένου να φορέσει την πράσινη φανέλα.

Μια και σημαντικότερη είναι ότι ο Χάγκελαντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα, η οποία αν μπει στη διαδικασία των συνομιλιών για την παραχώρησή του, η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 10 εκατομμύρια ευρώ! Αλλωστε, οι άνθρωποι της Φούλαμ είναι ικανοποιημένοι με την παρουσία του Νορβηγού τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League.

Το αν θα ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός ή όχι με την συγκεκριμένη περίπτωση, θα φανεί από το μπάτζετ που θα προκύψει (ώστε να διατεθεί για την απόκτηση ενός ή δύο αμυντικών) μετά τις διοικητικές εξελίξεις που αναμένονται στην ΠΑΕ.

Πάντως, ο Περ Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα παραμένει στο Νο1 της σχετικής λίστας.

Ανάμεσα στους κορυφαίους ο Νίνης

Στη λίστα με τους υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου νεαρού παίκτη στο προσεχές Μουντιάλ έχει συμπεριλάβει η FIFA τον Σωτήρη Νίνη. Το αφιέρωμα για τον άσο του Παναθηναϊκού τιτλοφορείται: «Νίνης: Ενας Έλληνας ήρωας γεννιέται;».

«Για κάποιον που είναι μόλις 19 ετών η λίστα με τα κατορθώματα του Σωτήρη Νίνη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Τα ρεκόρ δείχνουν ότι υπάρχουν για να τα καταρρίπτει. Με τέτοιες επιτυχίες σε τόσο μικρή ηλικία, δεν είναι έκπληξη ότι αρκετά ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αρσεναλ, η Μίλαν και η Ρεάλ Μαδρίτης εξετάζουν την περίπτωσή του.

»Διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, είναι διορατικός, με πολύ καλό ρυθμό και δυνατό σουτ», αναφέρεται σχετικά, ενώ γίνεται αναφορά στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό, από τότε που του έδωσε το… βάπτισμα ο Βίκτορ Μιουνιόθ μέχρι την εξαιρετική του εμφάνιση στο Ολίμπικο απέναντι στη Ρόμα.

Ο Σωτήρης Νίνης συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα της UEFA μαζί με τους Τζόσι Αλτιντορ, Τζιοβάνι Ντος Σάντος, Νίκολας Ροντέιρο, Τόμας Μίλερ, Μεζούτ Οζιλ, Θίο Γουόλκοτ, Χαβιέ Παστόρε, Νταβίντε Σαντόν, Σιμόν Κγερ και Γιουνγκ Σουένγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr