Αλμα 4,12% στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Ανακούφιση και αισιοδοξία επικράτησε στην αγορά μετά την -έστω και με λίγες σκιές- θετική έκβαση της Συνόδου Κορυφής για τη δυνατότητα παροχής ευρωβοήθειας στην Ελλάδα και κυρίως μετά την «σωτήρια» δήλωση Τρισέ για αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεων και μετά το 2010. Τις 2.147,83 μονάδες «έπιασε» ο Γενικός Δείκτης Τιμών. Κέρδη 8,42% για τις τράπεζες.
Ανακούφιση και αισιοδοξία επικράτησε στην αγορά μετά την -έστω και με λίγες σκιές- θετική έκβαση της Συνόδου Κορυφής για τη δυνατότητα παροχής ευρωβοήθειας στην Ελλάδα και κυρίως μετά την «σωτήρια» δήλωση Τρισέ για αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεων και μετά το 2010.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.147,83 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 4,12%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 285,006 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 5,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,79% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε επίσης άνοδο 2,79%.
Από τους επιμέρους δείκτες με πτώση έκλεισε μόνο ο δείκτης των Τροφίμων(-2,56%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+8,42%) και των Χημικών (+4,36%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Yalco +20,00%, Medicon +17,22%, Altec +13,33%, Eurobank +12,68% και ΑΕΓΕΚ (κο) +11,36%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εμπορικός Δεσμός (κο) -9,09%, Μάρακ -7,69%, Olympic Catering -6,96%, CPI -6,67% και Περσεύς -6,38%.
164 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 34 πτωτικά και 34 παρέμειναν σταθερές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Lolita Cercel: Γιατί μια εικονική ΑΙ τραγουδίστρια έχει εξοργίσει τους Ρομά
- Δάγκωσε τον σκύλο σας φίδι; – Οι πρώτες βοήθειες
- Στη φρεγάτα «Κίμων» ο Μακρόν, με Μητσοτάκη και Δένδια
- Ο ευρωπαϊσμός της ΝΔ τελειώνει εκεί όπου ξεκινούν τα σκάνδαλά της
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με την Αρμάνι ο Πίτερς και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό» (pic)
- Η Κλέλια Ανδριολάτου δίνει μια «γεύση» από τις backstage στιγμές του Maestro
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442