Ιούνιο και Οκτώβριο τα νέα υπομνήματα Αθηνών-Σκοπίων στη Χάγη
Ορίστηκαν την Τετάρτη τα χρονικά όρια κατάθεσης των απαντήσεων από πλευράς Σκοπίων και Αθήνας σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995.
2
Ορίστηκαν την Τετάρτη τα χρονικά όρια κατάθεσης των απαντήσεων από πλευράς Σκοπίων και Αθήνας σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995.
Το Δικαστήριο ορίζει την 9η Ιουνίου 2010 και την 27η Οκτωβρίου 2010 ως τα αντίστοιχα χρονικά όρια για την κατάθεση αυτών των εγγράφων.
Σύμφωνα με την ανεπίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, παρατηρεί ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιθυμεί να απαντήσει στο Απαντητικό Μνημόνιο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να έχει διαθέσιμο για αυτό το σκοπό ένα χρονικό περιθώριο περίπου 4,5 μηνών από τη στιγμή που κατατέθηκε το Μνημόνιο από την ελληνική πλευρά.
Το Δικαστήριο επισημαίνει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχει αντίρρηση να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα, στο βαθμό που με τη σειρά της θα μπορέσει να καταθέσει την απάντησή της και θα έχει το ίδιο χρονικό περιθώριο για το σκοπό αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442