Δημοπρατήσεις δύο οδικών αξόνων στην Κρήτη, μέχρι Οκτώβριο ο ανάδοχος για Καστέλλι
Μέχρι τις 19 Μαρτίου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση λεπτομέρειες για τους διαγωνισμούς για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης και δύο οδικούς άξονες στο νησί, ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Ο ανάδοχος για το αεροδρόμιο θα έχει αναδειχθεί μέχρι τον Οκτώβριο, ενδιαφέρον έχουν ήδη εκδηλώσει 13 ξένες και εγχώριες εταιρείες.
2
Μέχρι τις 19 Μαρτίου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση λεπτομέρειες για τους διαγωνισμούς για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης και δύο οδικούς άξονες στο νησί, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Υποδομών στο Reuters.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του αεροδρομίου στο Καστέλι και δύο οδικών αξόνων στο νησί αργότερα φέτος σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον κατασκευαστικό κλάδο να αντιμετωπίσει την ύφεση, την πρώτη που βιώνει η χώρα από το 1993.
«Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για το Καστέλλι και τους οδικούς άξονες ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ στην Κρήτη, είπε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είναι ένα πολύ δυνατό πακέτο, με εθνικούς πόρους, πόρους ΕΣΠΑ και πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».
Η πηγή πρόσθεσε πως 13 εταιρίες, εγχώριες και ξένες, έχουν ήδη εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την κατασκευή και διαχείριση του αεροδρομίου για 30 χρόνια και ότι ελπίζει ότι ο ανάδοχος θα έχει αναδειχθεί μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.
«Θα μπορούσαμε και πιο μπροστά, όμως το θέσαμε τότε γιατί θέλουμε να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια ακόμα περισσότερο» είπε, προσθέτοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι με τις τράπεζες τους υποβάλλουν τις προσφορές τους με βάση τα τρέχοντα επιτόκια. Η σημερινή κυβέρνηση πάγωσε το έργο στο Καστέλλι που είχε προκηρύξει η προηγούμενη, αναφέροντας ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα ραδιοβοηθήματα.
Σύμφωνα με την πηγή, η εθνική συμμετοχή στο έργο δεν θα ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ και τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από την ΕΤΕπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέκκας: Δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό
- Το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας (vids)
- Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442