Στηρίζουμε τα σωστά μέτρα, αλλά θέτουμε και «κόκκινες γραμμές», λέει ο Αντ.Σαμαράς
Τη ριζική του διαφωνία για το πάγωμα των συντάξεων των χαμηλόμισθων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο. Ο κ.Σαμαράς τάσσεται υπέρ των μέτρων που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, έθεσε όμως και τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του.
Τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, αλλά και την πορεία του διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενώ από την πλευρά του ο κ.Σαμαράς επισήμανε πως τάσσεται υπέρ των μέτρων που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έθεσε όμως τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος, όπως είναι για παράδειγμα το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, μέτρο με το οποίο η ΝΔ διαφωνεί ριζικά.
«Ανταλλάξαμε σκέψεις, λειτουργώντας σε κλίμα συναίνεσης, όπως είναι απαραίτητο για τα εθνικά θέματα», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε πως η ΝΔ θα συμμετάσχει στο διάλογο για το κρίσιμο αυτό θέμα, ενώ θα τοποθετηθεί διεξοδικά όταν το ζήτημα έρθει στη Βουλή.
Η ΝΔ θα στηρίζει τα μέτρα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος πρόσθεσε πως το πάγωμα των συντάξεων που αφορά στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΝΔ και αποτελεί κόκκινη γραμμή.
Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, ζήτησε τα κενά στα ασφαλιστικά ταμεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας