Εθνικό πένθος θα κηρύξει η Πορτογαλία μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μαδέιρα
Τρεις ημέρες εθνικού πένθους αναμένεται να κηρύξει η Πορτογαλία μετά τις πλημμύρες που έχουν πλήξει τη Μαδέιρα και έχουν στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 42 άτομα. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν για τυχόν επιζώντες, ανάμεσα σε συντρίμμια και κάτω από τόνους λάσπης και βράχων που έχουν καταπέσει.
2
Τρεις ημέρες εθνικού πένθους αναμένεται νακηρύξει η Πορτογαλία μετά τις πλημμύρες που έχουν πλήξει τη Μαδέιρα και έχουν στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 42 άτομα.
Σύμφωνα με ανώτερους υπαλλήλους, η ανακοίνωση θα γίνει σε ένα υπουργικό συμβούλιο έκτακτης ανάγκης που συγκαλείται για να συζητήσει το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.
Τα σωστικά συνεργεία, όπως αναφέρει το BBC,συνεχίζουν να ψάχνουν για τυχόνεπιζώντες ανάμεσα σε συντρίμμια και κάτω από τόνους λάσπης και βράχων που έχουν καταπέσει.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία έφραξαν τους δρόμους με βράχους και λάσπη του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, ενώ τα ορμητικά νερά, που είχαν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, παρέσυραν αυτοκίνητα και ανθρώπους.
Οι ειδικές ομάδες στρατού εργάζονται σκληρά για να περάσουν από κοινότητες που παραμένουν αποκομμένες, λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από γέφυρες που καταρρέουν.
Υπήρξαν, μάλιστα, φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, ιδιαίτερα σε τρία απομακρυσμένα μέρη του νησιού.
Πάνω από 120 άτομα τραυματίστηκαν από τις καταιγίδες που σημειώθηκαν στην περιοχή το Σάββατο, ενώ οι βροχοπτώσεις υπερέβησαν το μηνιαίο μέσο όρο.
Από την καταστροφή υπολογίζεται ότι 200 κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442