Γυναικεία υποψηφιότητα από το κόμμα του Λούλα για τις προεδρικές εκλογές
Την Ντίλμα Ρούσεφ, επιτελάρχη του προεδρικού γραφείο του Λουίς Ινάθιο ντα Σίλβα και πρώην αντάρτισσα, όρισε το Κόμμα των Εργατών υποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία, καθώς ο Λούλα δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία. Η Ντ.Ρούσεφ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά η δημοτικότητά της αυξάνεται.
2
Την Ντίλμα Ρούσεφ, επιτελάρχη του προεδρικού γραφείο του Λουίς Ινάθιο ντα Σίλβα και πρώην αντάρτισσα, όρισε το Κόμμα των Εργατικών το βράδυ του Σαββάτου υποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς ο Λούλα δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία.
Στόχος του κόμματος είναι να εξασφαλιστεί η πολιτική συνέχεια: H Ρούσεφ δεσμεύτηκε ήδη ότι θα συνεχίσει τα δημοφιλή κοινωνικά προγράμματα του Λούλα που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια Βραζιλιάνων, αλλά και πως θα τα επεκτείνει, εξασφαλίζοντας καλύτερη και εκπαίδευση και υγεία για όλους.
Μετά την ανακοίνωση της επιλογής της για την υποψηφιότητα, Λούλα και Ρούσεφ εμφανίστηκαν χέρι-χέρι μπροστά σε 5.000 υποστηρικτές του κόμματος εν μέσω βροχής κομφετί, ενώ η αφίσα από πάνω τους έγραφε: «Με την Ντίλμα, στο δρόμο που μας έδειξε ο Λούλα».
Αν και η δημοτικότητα του Βραζιλιάνου προέδρου φτάνει το 80% πριν το τέλος της δεύτερης προεδρικής θητείας του, οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν χαμηλά ποσοστά στην Ντίλμα Ρούσεφ και δείχνουν ως πρώτο με 35% τον Σοσιαλδημοκράτη κυβερνήτη του Σάο Πάολο Ζοζέ Σέρα.
Η 62χρονη Ντίλμα Ρούσεφ, κόρη Βούλγαρου πολιτικού πρόσφυγα, είχε λάβει μέρος στην αντίσταση εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985), κατά την οποία φυλακίστηκε για τρία χρόνια και βασανίστηκε. Τον περασμένο χρόνο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, κάνοντας κάποιους να αμφισβητούν την επιλογή της για την υποψηφιότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442