Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ερείσματα στην κεντρική Ασία αποκτά η Αλ Κάιντα, προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Ερείσματα στην κεντρική Ασία αποκτά η Αλ Κάιντα, προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Προσπάθεια διείσδυσης της Αλ Κάιντα στις χώρες της κεντρικής Ασίας «βλέπουν» οι Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας όλες τις κυβερνήσεις της περιοχής να λάβουν μέτρα. «Η πραγματική απειλή δεν είναι οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αλλά η Αλ Κάιντα, η οποία εκπαιδεύει τρομοκράτες» τόνισε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

2

Προσπάθεια διείσδυσης της Αλ Κάιντα στις χώρες της κεντρικής Ασίας «βλέπουν» οι Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας όλες τις κυβερνήσεις της περιοχής να λάβουν μέτρα.

Από το Τατζικιστάν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στην περιοχή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ τόνισε:

«Πιστεύω ότι η πραγματική απειλή για την περιοχή δεν προέρχεται από τους Ταλιμπάν, αλλά από την Αλ Κάιντα, η οποία εκπαιδεύει διεθνείς τρομοκράτες.

» Το θέμα προκαλεί ανησυχία τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλες τις άλλες χώρες της περιοχής. Και όταν λέω όλες, περιλαμβάνω βεβαίως το Πακιστάν, την Κίνα και την Ινδία.»

Στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του στην κεντρική Ασία ο Χόλμπουρκ επισκέφθηκε το Κιργιστάν και εντός του Σαββατοκύριακου θα επισκεφθεί το Τουρκμενιστάν και Καζακστάν.

Η Δύση ανησυχεί ιδιαίτερα για τους κινδύνους αποσταθεροποίησης αυτής της τεράστιας μουσουλμανικής περιοχής μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Αφγανιστάν, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο