«Πολεμικό συμβούλιο» για το Αφγανιστάν την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε για σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με θέμα την πρόοδο της πρώτης μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης, μετά την αύξηση των αμερικάνικων στρατευμάτων, στο Αφγανιστάν.
2
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε για σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με θέμα την πρόοδο της πρώτης μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης, μετά την αύξηση των αμερικάνικων στρατευμάτων, στο Αφγανιστάν.
Η συνάντηση, στο ασφαλές Situation Room στο Λευκό Οίκο, σημειώνεται μετά τη σύλληψη, από άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και του Πακιστάν, του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή των Ταλιμπάν, μουλά Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ, στο Καράτσι.
Στο συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Ομπάμα θα λάβουν μέρος ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων στο Αφγανιστάν Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Καμπούλ Καρλ Αϊκενμπερι θα λάβουν μέρος μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Η συνάντηση είναι παρόμοια με εκείνες που εκτυλίσσονταν στη διάρκεια των παρατεταμένων, διεξοδικών συζητήσεων του Ομπάμα πριν τη χάραξη της λεγόμενης «νέας στρατηγικής», που συμπεριέλαβε την ανάπτυξη επιπλέον 30.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν στα τέλη της περασμένης χρονιάς.
Μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες ανέφεραν χθες, Τρίτη, ότι ο «επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας» των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ συνελήφθη στο Καράτσι προ ημερών. Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα.
Στο μεταξύ οι δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ, της αποστολής του NATO στο Αφγανιστάν και του λεγόμενου εθνικού Αφγανικού στρατού συνεχίζουν την επιχείρηση στην περιοχή Μαρτζάχ στο νότιο Αφγανιστάν, που θεωρείται «προπύργιο» των Ταλιμπάν.
Επίσης, αργότερα σήμερα Τετάρτη, ο Ομπάμα θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ στρατηγό Ρέι Οντιέρνο και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη Κρίστοφερ Χιλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442