Γνωστός παρουσιαστής του BBC παραδέχτηκε ότι «βοήθησε» άρρωστο εραστή του να πεθάνει
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ερευνήσει την υπόθεση ενός παρουσιαστή του BBC, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έβαλε τέλος στη ζωή συντρόφου του που πέθαινε από AIDS. Η υπόθεση έχει ανακινήσει την συζήτηση για τη νομική και ηθική πλευρά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.
2
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ερευνήσει την υπόθεση ενός παρουσιαστή του BBC, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έβαλε τέλος στη ζωή συντρόφου του που πέθαινε από AIDS. Η υπόθεση έχει ανακινήσει την συζήτηση για τη νομική και ηθική πλευρά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.
Ο 70χρονος Ρέι Γκόσλινγκ, βετεράνος παρουσιαστής της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, δήλωσε ότι έπνιξε τον φίλο του στο νοσοκομείο με ένα μαξιλάρι, τηρώντας συμφωνία που είχε κάνει το ζευγάρι για την περίπτωση που ο πόνος γινόταν ανυπόφορος.
«Είχαμε κάνει αυτή τη συμφωνία. Εάν τα πράγματα έφταναν σε αυτό το σημείο, θα έβαζα τέλος στη ζωή του. Και αυτό έκανα» δήλωσε στην εκπομπή του BBC Inside Out.
«Οι γιατροί είχαν πει ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο και εκείνος βασανιζόταν από αφόρητους, αφόρητους πόνους. Έπιασα το μαξιλάρι και το κράτησα στο πρόσωπό του μέχρι που πέθανε».
Η αστυνομία δήλωσε ότι πληροφορήθηκε την υπόθεση από τις δηλώσεις του Ρ.Γκόσλινγκ και ότι συνεργάζεται με το BBC για τη διενέργεια έρευνας.
Ο ίδιος ο Ρ.Γκόσλινγκ πάντως δήλωσε ότι δεν μετανιώνει γι αυτό που έκανε και ότι εάν ο φίλος του τον «βλέπει από ψηλά θα είναι περήφανος».
«Υπάρχουν φορές που πρέπει να φανείς γενναίος και να πεις… στα κομμάτια ο νόμος» συμπλήρωσε ο Βρετανός παρουσιαστής.
Παρά τις επανειλημμένες προσφυγές στα δικαστήρια, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία παραμένει παράνομη στη Βρετανία και επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι και 14 έτη.
Δεκάδες Βρετανοί σε καταληκτικό στάδιο έχουν μεταβεί σε κλινική στην Ελβετία, όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη και οι συγγενείς των ασθενών που τους βοηθούν να θέσουν τέλος στη ζωή τους δεν διώκονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442