
Σε οδό Καβάφη μετονομάζεται δρόμος στην Αλεξάνδρεια, όπου έζησε ο ποιητής
Στις 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η μετονομασία του δρόμου μπροστά από το σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, από οδό Σαρμ Ελ Σέιχ, σε οδό Κ.Καβάφη. Εκείνη τη μέρα, ποιήματα του Καβάφη θα διαβαστούν από μαθητές και φοιτητές στα ελληνικά και τα αραβικά.
2
Στις 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η μετονομασία του δρόμου μπροστά από το σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, από οδό Σαρμ Ελ Σέιχ, σε οδό Κ.Καβάφη.
Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν από κοινού από τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Αντελ Λαμπίμπ, παρουσία του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄και του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας (ΕΚΑ) Γιάννη Σιόκα.
Την ίδια ημέρα, θα διαβαστούν -στα ελληνικά και τα αραβικά-, από μαθητές και φοιτητές, έργα του μεγάλου ποιητή στο σπίτι όπου έζησε.
Ο Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού παραρτήματος Αλεξανδρείας Μανόλης Μαραγκούλης θα ξεναγήσει τους παρισταμένους στο σπίτι του Καβάφη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τελικά τρώμε λάθος τους σπόρους chia και δεν το ξέρουμε;
- Άστατος ο καιρός την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες – Έως τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
- Εισφορά αλληλεγγύης: Έρχεται λίφτινγκ στο χαράτσι για 400.000 συνταξιούχους
- «Η Ωραία Ελένη ήταν και μισή πουλί, βγήκε από αυγό»: Ο Κίμελ απαντά στον Μασκ που ήθελε την ηρωίδα λευκή
- Θυμός: Οκτώ τρόποι για να τον κρατήσεις υπό έλεγχο
- Έρευνα ENA: Πού οφείλεται η χαμηλή παραγωγικότητα στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι υστερούν περισσότερο





