Τα μουσεία και τα μνημεία της Δράμας
Τα εκθέματά του καλύπτουν χρονολογικά την ανθρώπινη παρουσία στο νομό από τη Μέση Παλαιολιθική εποχή (50.000 χρόνια πριν) μέχρι τους νεότερους χρόνους (έως το 1913). Χωρίζεται σε τρεις αίθουσες. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους. Ενδιαφέρον εδώ παρουσιάζει η αναπαράσταση μιας νεολιθικής κατοικίας, όπου παρουσιάζονται λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή του νεολιθικού ανθρώπου. Στη δεύτερη αίθουσα εκτίθενται ευρήματα από τους παλαιοχριστιανικούς, βυζαντινούς, μεταβυζαντινούς και νεότερους χρόνους μέχρι το 1913. Στην τρίτη αίθουσα σε στεγασμένο αίθριο εκτίθενται αρχιτεκτονικά, ταφικά, λατρευτικά, επιγραφικά μνημεία και γλυπτά ιστορικών έως μεταβυζαντινών χρόνων.
Εκκλησιαστικό Μουσείο
Στο μουσείο εκτίθενται εκκλησιαστικοί θησαυροί όπως εικόνες, αρχιερατικά άμφια και ιερά σκεύη του 19ου αιώνα. Πολλά από τα εκθέματα προέρχονται από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1922.
Το Κάστρο της Δράμας
Στο ιστορικό κέντρο της Δράμας σώζονται τμήματα του οχυρωματικού περίβολου του κάστρου και έξι τετράγωνοι πύργοι. Τα τείχη κτίστηκαν το 10ο αι. και ενισχύθηκαν σε επόμενες φάσεις, με τελευταία το 1206 από τον τότε διοικητή του κάστρου, τον Βονιφάτιο Μομφερατικό.
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών




