Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου
Οκτώ χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ.Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα. «Τα χρόνια που περνούν δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο που προκάλεσαν οι επιθέσεις» δήλωσε σε εκδήλωση μνήμης στο Πεντάγωνο. «Συναγερμό» προκάλεσε άσκηση του Λιμενικού.
91
Οκτώ χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα. «Τα χρόνια που περνούν δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο που προκάλεσαν οι επιθέσεις» δήλωσε σε εκδήλωση μνήμης στο Πεντάγωνο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ δε θα σταματήσουν ποτέ τον αγώνα τους κατά της Αλ Κάιντα.
Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στάθηκαν ενωμένες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου του 2001, «ενωμένες όχι μόνο εξαιτίας της θλίψης μας, αλλά και της απόφασής μας να σταθούμε δίπλα στη χώρα που αγαπάμε».
Ο Μπ.Ομπάμα τήρησε ενός λεπτού σιγή στο Λευκό Οίκο, στις 08:46 (τοπική ώρα), την ώρα που το πρώτο αεροσκάφος που είχε καταληφθεί από πειρατές έπεσε πάνω στον έναν από τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με οικογένειες θυμάτων στο Πεντάγωνο, όπου το 2001, 184 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
«Συναγερμός» προκλήθηκε όταν μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον πλοιαρίου στον ποταμό Πότομακ στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό ήταν μέρος εκπαιδευτικής άσκησης, ενώ εκπρόσωπος του FBI δήλωσε, επικαλούμενος την ακτοφυλακή, ότι δεν ερρίφθησαν πυρά εναντίον του πλοιαρίου.
Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άτομα παρευρέθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Μέλη των οικογενειών των θυμάτων κουβαλούσαν φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.
Στην τελετή παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Σχεδόν 3.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν τέσσερα αεροπλάνα έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους, στο Αμερικανικό Πεντάγωνο και σε ένα χωράφι στην Πενσιλβάνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442