Σάλος στη Γαλλία για ρατσιστικό σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών
Σκληρές επικρίσεις για ρατσιστικό σχόλιο σε συνάντησή του με νεαρό ακτιβιστή αραβικής καταγωγής δέχεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρις Ορτεφέ. Ο ίδιος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μιλώντας για μία «μάταιη και γελοία προσπάθεια» να εγερθεί αντιπαράθεση. Tο βίντεο που προκάλεσε σάλο.
51
Σκληρές επικρίσεις για ρατσιστικό σχόλιο σε συνάντησή του με ακτιβιστή αραβικής καταγωγής δέχεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρις Ορτεφέ. Ο ίδιος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μιλώντας για μία «μάταιη και γελοία προσπάθεια» να εγερθεί αντιπαράθεση.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ο υπουργός Εσωτερικών αστειεύεται με μία μικρή ομάδα ακτιβιστών από το κυβερνών κόμμα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) στη νοτιοδυτική Γαλλία στις 5 Σεπτεμβρίου.
«Πάντα χρειαζόμαστε έναν. Είναι όταν υπάρχουν πολλοί από αυτούς που έχουμε προβλήματα» λέει ο Μπρις Ορτεφέ -πρώην υπουργός Μετανάστευσης.
Πριν από το αμφιλεγόμενο σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών ένας ακτιβιστής ακούγεται να λέει: «Ο Αμίν είναι καθολικός. Τρώει χοιρινό και πίνει αλκοόλ».
«Δεν ταιριάζει με το στερεότυπο. Πάντα χρειαζόμαστε έναν. Είναι όταν υπάρχουν πολλοί από αυτούς που έχουμε προβλήματα» ακολουθεί το σχόλιο του Ορτεφέ.
Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση απαίτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού, λέγοντας πως πρόκειται για αισχρό σχόλιο.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν εθνικές μειονότητες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών.
Εκείνος στράφηκε κατά των επικριτών του, υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν στον αριθμό των φωτογραφιών που ελήφθησαν κατά τη συνάντηση.
Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών κάνει λόγο για μία «μάταιη και γελοία προσπάθεια να προκληθεί διένεξη» και τονίζει ότι ο υπουργός δεν έκανε καμία ανφορά στην εθνική καταγωγή του νεαρού ακτιβιστή.
Ο ίδιος ο ακτιβιστής υπερασπίστηκε τον υπουργό μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Αναλυτές εκφράζουν όμως ανησυχία για το ενδεχόμενο να προκληθεί νέος κύκλος αναταραχής με τους μετανάστες εξαιτίας των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442