Σε πύρινο κλοιό Πόρτο Γερμενό – Βίλια και Κάρυστος
Την ώρα που το μεγαλύτερο βάρος της πυρόσβεσης παραμένει στην βορειοανατολική Αττική, ακόμη δύο μέτωπα πυρκαγιάς εξελίσσονται απειλητικά: Πόρτο Γερμενό και Βίλια στην Βοιωτία, καθώς επίσης η Κάρυστος στην Εύβοια βρίσκονται σε πύρινο κλοιό, με τις φλόγες να απειλούν κατοικίες.
βορειοανατολική Αττική, ακόμη δύο μέτωπα πυρκαγιάς εξελίσσονται απειλητικά: Πόρτο Γερμενό και Βίλια στην Βοιωτία, καθώς επίσης η Κάρυστος στην Εύβοια βρίσκονται σε πύρινο κλοιό, με τις φλόγες να απειλούν κατοικίες. &source=in.gr">
Την ώρα που το μεγαλύτερο βάρος της πυρόσβεσης παραμένει στην βορειοανατολική Αττική, ακόμη δύο μέτωπα πυρκαγιάς εξελίσσονταιαπειλητικά: Πόρτο Γερμενό και Βίλια στην Βοιωτία, καθώς επίσηςη Κάρυστος στην Εύβοια βρίσκονται σε πύρινο κλοιό, με τις φλόγες να απειλούν κατοικίες.
Το μέτωπο της φωτιάςέφθασε σε απόσταση 400 μέτρων από τις πρώτες κατοικίες στον οικισμό Προσήλιο στο Πόρτο Γερμενό και οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.
Για λόγους ασφαλείας, μάλιστα,διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βιλίων – Πόρτο Γερμενό στο ύψος της Ψάθας.
Τρία σκάφη του Λιμενικού σπεύδουν από τον Πειραιά στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Σε αναμονή βρίσκονται ακόμη τρία σκάφη.
Οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαννωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Βοιωτία κατέστησαναδύνατη την πυρόσβεση από αέρος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν ελάχιστεςρίψεις νερού από αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Πόρτο Γερμενό και τα Βίλια.
Ωστόσο, λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε εκ νέου η προσπάθεια της από αέρος πυρόσβεσης στην περιοχή. Επίσης, επί τόπου βρίσκονται 12 οχήματα με 55 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών.
Στη μάχη για την κατάσβεση μαζί με τις επίγειες δυνάμειςτης πυροσβεστικής έχουν ριχθεί πολλοί εθελοντές και κάτοικοι ήδη από τηνΚυριακή.
Η πυρκαγιά στη Βοιωτία ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχήΛιβαδόστρα του δήμου Πλαταιών. Την Κυριακή επεκτάθηκε στον Κιθαιρώνα και έφτασε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Πόρτο Γερμενό, βόρεια του Αλεποχωρίου. Ωστόσο,σημαντικά πυροσβεστικά μέσαδεν έφθασαν στην περιοχή, την Κυριακή, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και τοπικές αρχές.
Παρόμοια εικόνα και στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για τρίτη ημέρα στις περιοχές Μετόχι και Αετός.Πλέον η φωτιά απειλεί κατοικίες, ενώ ήδηέχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Τέσσερα αεροσκάφη, 9 οχήματα με 25 πυροσβέστες και 10μελές πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής δίνουν τη μάχη της πυρόσβεσης στην Κάρυστο.
Επιπλόν, στη Ζάκυνθο εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμαρωτή του Δήμου Ιωνίας στη Χίο. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή από τη φωτιά. Για την κατάσβεση επειχειρούν 14 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες,οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα καιένα ελικόπτερο.
Στην Αχαΐα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή της Ανω Καλλιθέας και σε ύφεση αυτή στο Ελαιοχώρι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περίπου 250 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, χωρίς να κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Επίσης σε ύφεση βρίσκεται και ένα δεύτερο μέτωπο φωτιάς, που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε περιοχή κοντά στην ιερά μονή Ομπλού, στον δήμο Μεσσάτιδος Αχαΐας. Η φωτιά έχει κάψει περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης, ενώ και σε αυτήν την περιοχή παραμένουν σε ετοιμότητα πυροσβεστικές δυνάμεις, για αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Ακόμη, σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Σκύρο στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 06:00 της Κυριακής έως τις 06:00 της Δευτέρας ξέσπασαν 67 πυρκαγιές.