Επόμενος στόχος του Ουσέιν Μπολτ το 9.4!
Ο Ουσέιν Μπολτ ο οποίος «τρέλανε» τα χρονόμετρα με το 9.58 που σημείωσε στην... επέτειο του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου που κατέκτησε στο Πεκίνο πιστεύει ότι το παγκόσμιο ρεκόρ μπορεί να κατέβει κάτω. Πρόβλεψή του είναι ότι μπορεί να φτάσει στα 9.4 και ήδη όλοι ονειρεύονται την επόμενη μεγάλη κούρσα του Τζαμαϊκανού στην οποία θα πετύχει το συγκεκριμένο χρόνο.
89
Ο Ουσέιν Μπολτ ο οποίος «τρέλανε» τα χρονόμετρα με το 9.58 που σημείωσε στην… επέτειο του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου που κατέκτησε στο Πεκίνο πιστεύει ότι το παγκόσμιο ρεκόρ μπορεί να κατέβει κάτω. Πρόβλεψή του είναι ότι μπορεί να φτάσει στα 9.4 και ήδη όλοι ονειρεύονται την επόμενη μεγάλη κούρσα του Τζαμαϊκανού στην οποία θα πετύχει το συγκεκριμένο χρόνο.
«Νομίζω ότι το παγκόσμιο ρεκόρ θα σταματήσει γύρω στα 9.4. Αλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…Πάντως εγώ δεν τρέχω για να κάνω παγκόσμια ρεκόρ. Τρέχω επειδή το διασκεδάζω» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζαμαϊκανός ο οποίος αναφέρθηκε και στην ενέργεια που το δίνουν οι φίλαθλοι.
«Πραγματικά μόλις βγήκα στο στάδιο έγινα κοινωνός της απίστευτης ενέργειας του κόσμου. Αυτή η ενέργεια με βοήθησε στο να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ».
Επόμενος στόχος πλέον του Τζαμαϊκανού είναι τα 200μ., με τον Μπολτ πάντως να υποστηρίζει ότι είναι δύσκολο να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στο Πεκίνο (19.30).
«Αμφιβάλλω αν μπορέσω να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ και στα 200μ. Σίγουρα και ο Γκέι θα είναι διαφορετικός, καθώς του πήρα τον παγκόσμιο τίτλο στα 100μ. Πλέον δεν θα μου… χαμογελάει» τόνισε χαριτολογώντας ο Μπολτ.
Πάντως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν δώσει το παρών στα προκριματικά της Τρίτης (18/8) ο Γκέι καθώς εξακολουθεί να νοιώθει πόνους στην βουβωνική χώρα και όπως είπε χαρακτηριστικά θα συμβουλετεί τον ιατρό πριν αποφασίσει αν θα τρέξει.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μπολτ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επισημάνει ότι ο προπονητής του, Γκλεν Μιλς, είχε κάνει την πρόβλεψη πως ο τζαμαϊκανός θα κάνει ένα χρόνο γύρω στα 9.58. Και έπεσε διάνα…
Ας θυμηθούμε τι είχε αναφέρει σε εκείνη τη συνέντευξη ο Μπολτ: «Είχα ακούσε τον προπονητή μου Γκλεν Μιλς να υποστηρίζει ότι μπορώ να τρέξω τα 100μ. σε 9.58 και τον πιστεύω. Ξέρει τι λέει…»
Κατέβασε 11 εκατοστά σε ένα χρόνο
Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίσματος το παγκόσμιο ρεκόρ πέφτει 11 εκατοστά σε ακριβώς ένα χρόνο. Μετά το 9.95 που είχε τρέξει ο Τζιμ Χίνς στους Ολυμπιακού του Μεξικού το 1968 χρειάστηκε 28 ολόκληρα χρόνια για να πέσει το παγκόσμιο ρεκόρ 11 εκατοστά. Το κατάφερε ο Ντόνοβαν Μπέιλι το 1996 τρέχοντας 9.84.
Ο Μπολτ το κατάφερε σε έναν μόλις χρόνο… Αλλο ένα απίστευτο κατόρθωμα του τζαμαϊκανού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- ΗΠΑ: Ο Μαδούρο ζητά την απόρριψη της ποινικής υπόθεσης εναντίον του
- Λουτσέσκου: « Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών στην Ευρώπη»
- Βραζιλία: Στους 55 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις – 13 οι αγνοούμενοι
- Conference League: Με Άλκμααρ ή Τσέλιε στους «16» η ΑΕΚ (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Πέντε «βόμβες» σε μία απόφαση
- Europa League: Πρόκριση για Γκενκ (3-3) και Μπολόνια (1-0) – Αυτές είναι οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν




