«Απαίσιο κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας η δουλεία» λέει ο Μπ.Ομπάμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δήλωσε ότι η δουλεία είναι ένα «απαίσιο» κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας και ότι θα πρέπει να διδάσκεται με τρόπο εποικοδομητικό.
91
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δήλωσε ότι η δουλεία είναι ένα «απαίσιο» κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας και ότι θα πρέπει να διδάσκεται με τρόπο εποικοδομητικό.
Ο Μπ.Ομπάμα συνέκρινε την «κληρονομιά» που άφησε πίσω της η δουλεία με την ιστορία του Ολοκαυτώματος, λέγοντας ότι και τα δύο είναι «τρομακτικά κομμάτια της ιστορίας», τα οποία δεν θα πρέπει, ωστόσο, να αγνοήσουμε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον μετά την επίσκεψή του στην Γκάνα. Επρόκειτο για την πρώτη του επίσκεψη με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ στην Υποσαχάρια Αφρική.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ακρα, ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Γκάνας, ενώ επισκέφθηκε και ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Αφρικανών που επρόκειτο να φύγουν σκλάβοι για την Αμερική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 σε ισχύ οι παλιές ταυτότητες – Πόσο κοστίζει η έκδοση νέας
- Χαλάνδρι: Άνδρας ενεπλάκη σε καβγά και παρέσυρε υπάλληλο στα ΕΛΤΑ – Στο νοσοκομείο η γυναίκα
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
- At Davos, AKTOR CEO Urges EU to Move Faster on LNG
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)

































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442