
Παρατείνεται η έκθεση «Νόστοι» στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2009 παρατείνεται η έκθεση «Νόστοι- Nostoi» στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Την έκθεση είχαν εγκαινιάσει οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.
30
Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2009 παρατείνεται η έκθεση «Νόστοι- Nostoi»στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Την έκθεση είχαν εγκαινιάσει οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αντίστοιχα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 74 έργα, που προέρχονται από λαθρανασκαφές στην Ιταλία, τα οποία εντοπίστηκαν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές των ΗΠΑ και επαναπατρίστηκαν.
Παράλληλα, παρουσιάζονται και επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα, που είχαν εξαχθεί παράνομα από την Ελλάδα και επεστράφησαν πρόσφατα, χάρη στις συντονισμένες ελληνικές προσπάθειες διεκδίκησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία και Ιράν επανεκκινούν την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέχρ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 9 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ντόρτμουντ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2: Πήρε τη ματσάρα και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση
- Τραμπ: Το αεροσκάφος που του δώρισε το Κατάρ θα είναι έτοιμο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας
- Αταμάν: «Η Βαλένθια έπαιξε καλύτερα από εμάς και άξιζε να κερδίσει»




