Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε από το αξίωμά του ο πρόεδρος της Σομαλίας

Παραιτήθηκε από το αξίωμά του ο πρόεδρος της Σομαλίας

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Σομαλίας, Αμπντουλαχί Γιουσούφ, απευθύνοντας κατηγορίες στη διεθνή κοινότητα ότι απέτυχε να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση της χώρας. Ο Γιουσούφ, μετά την παραίτήσή του, κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο με άγνωστο προορισμό.

38

Παραιτήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Σομαλίας, Αμπντουλαχί Γιουσούφ, απευθύνοντας κατηγορίες στη διεθνή κοινότητα ότι απέτυχε να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.

Ο Γιουσούφ δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Σιχ Αντεν Μαντόμπε, θα αναλάβει στη θέση του και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο με άγνωστο προορισμό.

«Όπως υποσχέθηκα όταν με εκλέξατε στις 14 Οκτωβρίου 2004, θα υπέβαλα παραίτηση αν δεν κατάφερνα να ανταποκριθώ επάξια στις υποχρεώσεις μου. Αποφάσισα να επιστρέψω την ευθύνη που μου αναθέσατε» δήλωσε ο Γιουσούφ.

«Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν ήταν στα χέρια μας και δεν είχαμε τίποτα να δώσουμε στους στρατιώτες μας. Η διεθνής κοινότητα επίσης απέτυχε να μας βοηθήσει» είπε ο Γιουσούφ στα μέλη της σομαλικής Βουλής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο