Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2009 στη Γουϊνέα ζητά η Γαλλία

Εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2009 στη Γουϊνέα ζητά η Γαλλία

Τη διεξαγωγή εκλογών στη Γουϊνέα το πρώτο εξάμηνο του 2009 επιθυμεί η Γαλλία, μετά από την πραξικοπηματική ανάληψη της εξουσίας από στρατιωτικούς. Χιλιάδες άτομα είπαν το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο Λανσάνα Κοντέ, στην τελετή της κηδείας του στην πρωτεύουσα Κόνακρι.

103

Τη διεξαγωγή εκλογών στη Γουινέα το πρώτο εξάμηνο του 2009 επιθυμεί η Γαλλία, μετά από την πραξικοπηματική ανάληψη της εξουσίας από στρατιωτικούς.

«Εμείς επιθυμούμε να οργανωθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 εκλογές ελεύθερες και διαφανείς, ώστε ο λαός της Γουϊνέας να μπορέσει να εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του», τόνισε ο εκπρόσωποςτου υπουργείου ΕξωτερικώνΦρεντρίκ Ντεζανιό.

«Υπενθυμίζω την προσήλωσή μας σε μία συντεταγμένη, ειρηνική και δημοκρατική θεσμική μετάβαση, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία των θεσμών στη Γουϊνέα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν στην πρωτεύουσα Κόνακρι τον πρόεδρο Λανσάνα Κοντέ στην τελετή της κηδείας του, οοποίος πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Αμέσως μετά το θάνατο του επί 24 χρόνια προέδρου της Γουϊνέας στρατιωτικοί ανακοίνωσαν τη διάλυση της κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο