Παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Ζιμπάμπουε ζητά το Λονδίνο
Παγκόσμια κινητοποίηση, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα τόσο η επιδημία χολέρας όσο και η πολιτικο-οικονομική αστάθεια ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Ήλθε η ώρα να πούμε φτάνει πια στον Μουγκάμπε» τόνισε ο Γκόρντον Μπράουν, χωρίς πάντως να ζητήσει ευθέως την απομάκρυνσή του.
Παγκόσμια κινητοποίηση, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα τόσο η επιδημία χολέρας όσο και η πολιτικο-οικονομική αστάθεια ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Ήλθε η ώρα να πούμε φτάνει πια στον Μουγκάμπε» τόνισε ο Γκόρντον Μπράουν, χωρίς πάντως να ζητήσει ευθέως την απομάκρυνσή του.
Ο Μπράουν συμπλήρωσε ότι κατάσταση είναι τραγική και η ανάγκη για άμεση δράση παίρνει παγκόσμιο χαρακτήρα.
«Οι επιδημίες περνούν τα σύνορα. Παγκόσμιο χαρακτήρα γιατί το σύστημα διακυβέρνησης της Ζιμπάμπουε έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχει κράτος ικανό ή με θέληση να προστατεύσει τον λαό. Πρέπει να ενωθούμε και να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, να πούμε σθεναρά στον Μουγκάμπε: φτάνει πια» συνέχισε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τους ηγέτες της Αφρικής και εξέφρασε την ελπίδα να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Βρετανία, η πρώην αποικιακή δύναμη, έχει εδώ και καιρό τεταμένες σχέσεις με τη Ζιμπάμπουε και ο Μουγκάμπε έχει κατηγορήσει το Λονδίνο ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να ασκήσει επιρροή στην αφρικανική αυτή χώρα.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας