Η Βόρειος Κορέα άνοιξε ξανά την «πόρτα» στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ
Το καθεστώς της Βορείου Κορέας επέτρεψε εκ νέου την πρόσβαση στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γιονγκμπιόν, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου παραγωγής πλουτωνίου, καθώς η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης βρίσκεται ξανά σε «τροχιά».
51
Το καθεστώς της Βορείου Κορέας επέτρεψε εκ νέου την πρόσβαση στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γιονγκμπιόν, καθώς η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης βρίσκεται ξανά σε «τροχιά».
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας «επιστρέφει» στο σύνολο των βορειοκορεατικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένου του εργοστασίου παραγωγής πλουτωνίου.
Σύμφωνα με την ΙΑΕΑ, η Βόρειος Κορέα θα ξεκινήσει ξανά τη διαδικασία κλεισίματος του πυρηνικού αντιδραστήρα των εγκαταστάσεων της Γιονγκμπιόν.
Η Βόρειος Κορέα ανέλαβε τη δέσμευση να επαναλάβει τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης, χαιρετίζοντας την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να την αφαιρέσουν από τη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Η Πιονγιάνγκ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης των εγκαταστάσεων στη Γιονγκμπιόν τον περασμένο Αύγουστο, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία τις πυρηνικές εγκαταστάσεις εξαιτίας της άρνησης των ΗΠΑ να την αφαιρέσουν από τη συγκεκριμένη λίστα.
Η κρίση τερματίστηκε το Σάββατο με συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγιάνγκ σε σειρά μέτρων επαλήθευσης της διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης, συμφωνία η οποία επέφερε και την αφαίρεση της Βουρείου Κορέας από την αμερικανική λίστα των χωρών που υπστηρίζουν την τρομοκρατία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442