89

Συνέχεια στην καλή του εμφάνιση στον αγώνα με τον Λεβαδειακό έδωσε ο Αντε Ρουκάβινα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ στη φιλική νίκη με 2-0 επί του Εθνικού την Τετάρτη στη Λεωφόρο, ενώ είχε και δοκάρι. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ενώ Τεν Κάτε παρέταξε την ομάδα με 4-3-3, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στον Μελίσση.

Ο Ολλανδός τεχνικός χρησιμοποίησε και τους παίκτες από την ομάδα Νέων που είχε στη διάθεση του, ενώ ανησυχία προκάλεσαν για άλλη μια φορά οι ευκαιρίες που έκανε ο Εθνικός στο δεύτερο μέρος…

Τερματοφύλακας λοιπόν ξεκίνησε ο Καρνέζης, δίδυμο στην άμυνα ήταν οι Σαριέγκι και Σαριέγκι (μπήκε στη θέση του ο Βλάχος στο ημίχρονο), δεξιά ο Γκάμπριελ και αριστερά ο Ντάρλας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Σιόντης, Φέτσης και Φελέκης, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος και Πετρόπουλος.

Μόλις στο 4 η κεφαλιά του Ρουκάβινα βρήκε το δοκάρι, αλλά στο 11 ο Κροάτης φορ βρήκε στόχο με το κεφάλι κάνοντας το 1-0 μετά από σέντρα του Πετρόπουλου. Στο 29 ήταν σειρά του Πετρόπουλου να σημαδέψει με κεφαλιά το δοκάρι του Σουλογάνη.

Στο δεύτερο μέρος, τα… συνηθισμένα πλέον λάθη στην άμυνα επέτρεψαν δύο φορές στον Ναλιτζή να φτάσει κοντά στο γκολ.

Αρχικά στο 60 ο Καρνέζης τον νίκησε στο τετ-α-τετ, ενώ στο 75 ο νεαρός γκολίπερ εξουδετέρωσε με τα ακροδάχτυλα τη λόμπα του έμπειρου φορ.

Το τελικό 2-0 έγινε στο 87, όταν οΣόουζα βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια πέρασε και τον Σουλογάνη διπλασιάζοντας τα τέρματα του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μελίσσης, Σαριέγκι, Ντάρλας (46 Βλάχος), Γκάμπριελ, Σιόντης (46 Μάτος), Φέτσης (84Παντίδος), Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα (69 Σάμιος), Πετρόπουλος (70 Σόουζα), Φελέκης (46 Κλέιτον).

Εθνικός: Σουλογάννης, Βιδάλης, Καντιμίρης, Καλαγκάνης, Μάτεϊτς, Χαλιμούρδας, Φαρινόλα, Τούλιο, Φερέιρα, Μπάρος, Ζαπρόπουλος, ενώ έπαιξαν επίσης οι Κρητικός, Καζάκης, Κρις, Ουατάκα, Φιλιππάκος, Ζαραδούκας, Μπεζάν, Βασιλάκος και Ναλιτζής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ