Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Την αναβίωση του ρωσικού ναυτικού ζητά ο πρωθυπουργός Ντ.Μεντβέντεφ

Την αναβίωση του ρωσικού ναυτικού ζητά ο πρωθυπουργός Ντ.Μεντβέντεφ

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι υποστηρίζει τα σχέδια αναβίωσης της ναυτικής δύναμης της χώρας αν και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. «Μας σέβονταν όταν είμαστε ναυτική δύναμη», πρόσθεσε.

95

Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός και εκλεκτός του Βλαντιμίρ Πούτιν για την διαδοχή στην προεδρία της Ρωσίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι υποστηρίζει τα σχέδια αναβίωσης της ναυτικής δύναμης της Ρωσίας αν και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτό.

«Το ναυτικό πρέπει να αναβιώσει για να καταστεί η Ρωσία ναυτική δύναμη», δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μούρμανσκ, ναυτική βάση στα βόρεια της χώρας.

Ο Ντ.Μεντβέντεφ συνέχισε λέγοντας ότι «μας σέβονταν όταν είμαστε ναυτική δύναμη» ενώ πρόσθεσε ότι το έργο της ανανέωσης του στόλου «γίνεται αργότερα απ όσο θα ήθελε κάποιος, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που καταπιανόμαστε με αυτό».

Στην επίσκεψή του πρωθυπουργού στην περιοχή, οι αλιείς του έθεσαν το ζήτημα της συχνής παρενόχλησης από νορβηγικά σκάφη. Ρωσία και Νορβηγία διεκδικούν μία μεγάλη ζώνη στην Θάλασσα του Μπάρεντς ενώ συχνές είναι οι επιθεωρήσεις ρωσικών αλιευτικών από νορβηγικά αλιευτικά.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δαπάνες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια μετά την πτώση που είχαν σημειώσει στη δεκαετία του 1990.

Την ίδια στιγμή, συνάντηση είχαν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό, Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι θα είναι η μεγαλύτερη σύνοδος στην ιστορία της Συμμαχίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προετοιμασίες που βρίσκονται εντός του χρονοδιαγράμματος.

Σχετικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν την σύνοδο κατονόμασε τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και την ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο