
Έκθεση της Ειρ.Γκόνου για τη γραφή ως σύμβολο στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
Ένα διάλογο με την ιστορία πραγματοποιεί η έκθεση της Ειρήνης Γκόνου με τίτλο «αλ- χαττ, η μαγική γραφή» που διοργανώνεται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη από τις 22 Ιανουαρίου έως 9 Μαρτίου.
91
Ένα διάλογο με την ιστορία πραγματοποιεί η έκθεση της Ειρήνης Γκόνου με τίτλο «αλ- χαττ, η μαγική γραφή» που διοργανώνεται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη από τις 22 Ιανουαρίου έως 9 Μαρτίου.
Αλ-χαττ είναι η γραφή ως πορεία που μετατρέπεται σε εικόνα, σύμβολο και φυλαχτό. Οι 17 εικαστικές κατασκευές της καλλιτέχνιδος ασχολούνται με την γραφή ως εικόνα και ως σύμβολο.
Οι συνταγές της Ανατολής από τα μυστικά συρτάρια των Αράβων καλλιγράφων και των μαραμπού δασκάλων-θεραπευτών της Αφρικής εισχωρούν στο μελάνι της Ειρ.Γκόνου για να εγγράψουν τις επιθυμίες και να ξορκίσουν τους φόβους μας.
Ο διάλογος επεκτείνεται και στον χώρο της μουσικής, όπου ο Μιχάλης Ανδρονίκου με τις δώδεκα μουσικές συνθέσεις του αναζητεί το νόημα και το μυστήριο της γραφής μέσα από τους ήχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι
- Ακράτα: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Άμπελο – Δεν απειλούνται σπίτια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μητέρες που έχασαν από την προσοχή τους τα ανήλικα παιδιά τους



